Český Goodwill 2024

Hledáme podnikatele a firmy, kterých si lidé váží!

NOMINUJTE TEĎ

Bagind company s.r.o.

Lukáš Matějček

Ročník 2023

Představení nominované firmy

Na počátku byla velká láska k cestování. V roce 2015 se Lukáš vydal do Indie, kde v jedné z uliček pouštního města Jaisalmer narazil na malý krámek s koženými doplňky. S jeho majitelem, naším pozdějším prvním výrobcem Dennisem, si ihned padli do oka. Lukáš se do Čech vrátil s batohem a vizitkou od Dennise. Na batoh slýchal samou chválu, a tak se zrodil nápad přinést poctivé indické řemeslo i dalším českým zákazníkům. Lukáš tedy vzal všechny své úspory a poslal je do Indie spolu s jednoduchými nákresy batohů. O pár týdnů později mu od Dennise přišly první prototypy, které potom s přáteli testoval. A tak v roce 2017 vznikl Bagind.

V roce 2021 se výroba, mimo jiné díky úspěšné HitHit kampani, rozrostla o Kolumbii a výrobce Lindermana. O rok později k němu pak přibyl další indický výrobce Deepesh. Každá z výrob je specifická používanými materiály i jedinečnými designy. Do budoucna bychom nabídku rádi rozšířili o další šikovné výrobce z různých koutů světa.

Na jaře tohoto roku značka oslavila 6 let od jejího založení a koncem července pak milník 100 000 prodaných výrobků. Zákazníci mezi nimi mohou najít pánské, dámské i unisex kožené doplňky, které zahrnují kabelky, batohy, brašny i cestovní tašky a drobnější kousky v podobě peněženek či, kvalitních kožených obalů na klíče i elektroniku. Kromě Česka působí také na Slovensku a prostřednictvím marketplaces poté i v dalších zemích Evropy, jako jsou Německo, Rumunsko, Rakousko a další.

Dosažení milníku 6 let i 100 000 prodaných výrobků by bylo jen stěží možné bez ctění našich hodnot. Přátelství, osobitost, tradice a odpovědnost jsou u nás na prvním místě. Právě přátelstvím Lukáše a Dennise to začalo a skupina přátel se stále rozšiřuje. Tradici a osobitost v sobě kombinuje každý ze 100 000 výrobků, a to díky tradičním postupům ruční výroby a návrhům, které vznikají u nás v Česku. Máme tak možnost do výrobků propisovat i přání našich zákazníků. Už od roku 2018 se snažíme Indii alespoň částečně vrátit to, co nám dává. To nám umožňuje organizace MOST Pro Tibet, prostřednictvím které přispíváme na vzdělání tibetským dětem žijícím v indickém exilu.

Kromě tří výrobců a jejich více než 100 spolupracovníků za značkou stojí také téměř 30 zaměstnanců. Ctíme heslo, že lovebrand se nestane lovebrandem, pokud jej nebudou milovat lidé, kteří jej tvoří. Proto je pro nás na prvním místě, aby zaměstnanci měli značku rádi, věřili v ní a její vizi a už jen práce na ní samotné je vnitřně naplňovala.

Stačí vykročit, ideální čas neexistuje.

Mapa
Firma sídlí v Moravskoslezském kraji

3 otázky pro nominovanou osobu

Co Vás na podnikání nejvíc těší?

Svoboda, možnost tvůrčí činnosti a moc věci přímo ovlivňovat. Můj přístup k podnikání nejlépe vystihuje motto ,“Sky is the limit’’. I proto ho vnímám jako nekonečnou hru, která nekončí a má nekonečně mnoho možností. Kromě toho mě na tom baví také to, že si sám vybírám, s kým pracuji. Neobklopuji se tak lidmi, kterými nechci. Celé bych to shrnul tak, že to, co pro mě podnikání představuje a co mě na něm těší, je svobodný život.

Kdo je Vaším vzorem osobním, případně podnikatelským vzorem?

V podnikání žádný vzor nemám. V tom osobním životě to pak především v dětství a období dospívání byl můj dědeček, což platí i nyní. S vývojem osobnosti se ale vyvíjí i to, kdo je naším vzorem, a pro mě je to aktuálně v osobnostní i spirituální rovině cestovatel, spisovatel a režisér Petr Horký.

Jakou vlastnost považujete za svoji nejsilnější stránku?

Pracovitost... Pokud na něco nemám zrovna talent nebo dostatečné znalosti, tak se to snažím zlomit vytrvalostí. Jsem podle mě dříč a srdcař.

Odpovídal Lukáš Matějček, jednatel

Důvod nominace

Originální ruční výroba, profesionalita, za můj nákup přijde pomoc např. pro tibetské exilanty na cestě za kvalitnějším vzděláním.

Nominační kategorie

Partner

Nominoval/a:

zákazník

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookies. Pokračováním v používání tohoto webu s tím souhlasíte. Více informací naleznete v Souhlasím Prohlášení o ochraně osobních údajů