Český Goodwill 2024

Hledáme podnikatele a firmy, kterých si lidé váží!

NOMINUJTE TEĎ

Schaumannův Dvůr s.r.o.

Kamil Schaumann

Ročník 2023

Představení nominované firmy

Kamil Schaumann je absolventem třech odborných středních škol (z toho dvou z oblasti cestovního ruchu, hotelnictví a gastronomie), Vysoké hotelové školy v Praze (obory management lázeňství, cestovní ruch a hotelnictví) i Pedagogické fakulty Ostravské university (učitelství odborných předmětů). V oborech cestovního ruchu, hlavně v hotelnictví, gastronomii a lázeňství pracuje od roku 1991, kdy působil jako řadový pracovník na různých pozicích u nás i v zahraničí (Rakousko, USA).

V roce 1999 zakládá vlastní firmu a začíná provozovat rekreační středisko na severu Moravy v lázeňské části Jeseníků. V letech 2001-2005 provozuje mikro-síť rekreačních středisek ve stejné oblasti. Od roku 2006 se specializuje pouze na rodinné středisko a na kvalitu služeb pro lázeňské klienty i další návštěvníky destinace.

Zakládá poradenskou společnost pro poskytovatele služeb v hotelnictví, lázeňství i v návazných odvětvích cestovním ruchu. V rámci komplexnosti a kvality, vyvíjí v letech 2007-2009 vlastní rezervační a recepční software, který tvoří podpůrnou část komplexně nabízených služeb jak ubytovacích a rekreačních, tak poradenských. V letech 2013 se stává koordinátorem Českého systému kvality služeb pro Moravskoslezský kraj a začátkem roku 2015 v návazném stupni koordinátorem pro celou Moravu. kde působil až do roku 2019.

V roce 2015 startuje projekt „SD Živá voda“, jehož příprava trvala více jak 6 let. Doplňuje i navazuje na aktivity spojené s činnostmi provozu Pensionu Schaumannův Dvůr (rekreační zařízení), SD Resort (poradenství v gastronomii a cestovním ruchu) a SD Quick Book (recepční a rezervační software). Od roku 2018 vstupuje projekt „SD Živé vody“ na celostátní úroveň, který je dále znám pod značkou „Schaumannovka, H2O z Jeseníků!“ V roce 2021 získává certifikovaný projekt „Schaumannovka, H2O z Jeseníků“ regionální ocenění za společenskou a environmentální odpovědnost.

Společnost Schaumannův Dvůr dnes staví na čtyřech pilířích své činnosti, a to:
- Distribuce a prodej čerstvé kojenecké vody - provozuje pod značkou „Schaumannovka, H2O z Jeseníků“ dodávky s garancí doručení do 12 hodin od stočení z hlubinného zdroje, baleno pouze ve skle
- Provoz rekreačního zařízení - provozuje pod značkou SD Resort rekreační zařízení Pension Schaumannův Dvůr
- Poradenství v gastronomii, hotelnictví a lázeňství – zaměřené na celé spektrum hotelových, lázeňských a restauračních provozů. Malá zařízení a provozy rodinného typu jsou také prezentovány pod značkou SD Resort
- Provozování rezervačního systému SD Quick Book – hybrid hotelového (recepčního) a rezervačního systému s hlavní výhodou jednoduchosti a „rezervací ON-LINE“ s možností napojení se na kterýkoliv portál či webové stránky bez nutnosti kompatibility softwaru či systému.

Společnost nezávisle sdružuje více jak dvacet obchodních partnerů, spolků, asociací i jednotlivců. Je vlastníkem několika ochranných známek, které využívá při své činnosti a ochraně svých obchodních práv.

Kvalita za každou cenu.

Mapa
Firma sídlí v Moravskoslezském kraji

Důvod nominace

Ing. Kamil Schaumann je náš dlouhodobý obchodní partner, jehož perfektní ubytovací služby, jako cestovní kancelář ATIS a.s., využíváme mnoho let. (Penzion Schaunannův dvůr). Obdivuji jeho příkladnou spolupráci s partnery a práci se zákazníkem (služby a gastronomie ve stylu "staré školy"). Obdivuji jeho důslednou pečlivost a trpělivost, se kterou "rozběhl" realizaci svého snu. Čerpání, plnění , distribuce a prodej čisté čerstvé vody ze svého cca 60 m hlubokého vrtu v Jeseníkách (Karlovice u Vrbna pod Pradědem). S filosofií naturálního regionálního bio produktu, který distribuuje po území ČR a částečně i SR výhradně ve skleněných demižonech vyráběných místními skláři. Distribuce čerstvé (živé) "Schaumannovky H2O z Jeseníků" je koncepčně perspektivní projekt, který na sebe začíná "nabalovat" další regionální produkty. Vážím si jeho: - trpělivosti, profesních vlastností a dovedností, kterými dokáže spojovat subjekty v cestovním ruchu. ("Klastr cestovního ruchu", "Česká unie cestovního ruchu", "Český systém kvality služeb" + navazující "Q - pečujeme o kvalitu" - profesní odbornosti, kterou předává studentům na Slezské univerzitě v Opavě (ve stylu "staré poctivé školy") Aktivity Ing. Kamila Schaumanna: 1) Schaumannův Dvůr s.r.o. Provozování rodinného penzionu v Jeseníkách 2) Schaumannovka H2O z Jeseníků stáčení, distribuce a prodej čerstvé vody ve skleněných demižonech 2) Klastr cestovního ruchu Hlavním cílem je podpora a kooperace v rámci konkurence schopných aktivit cestovního ruchu v destinacích České republiky. Primárním cílem je podpora a zvyšování kvality služeb cestovního ruchu, vzájemné synergické propojování aktérů cestovního ruchu, podpora inovací i komunikace se sektorem veřejné správy, včetně poradenství při tvorbě legislativy cestovního ruchu. 3) Slezská univerzita v Opavě Vědecko-pedagogický pracovník externí

Nominační kategorie

Partner

Nominoval/a:

obchodní partner

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookies. Pokračováním v používání tohoto webu s tím souhlasíte. Více informací naleznete v Souhlasím Prohlášení o ochraně osobních údajů