Český Goodwill 2024

Hledáme podnikatele a firmy, kterých si lidé váží!

NOMINUJTE TEĎ

Alviso Recruitment s.r.o.

Petr Zatloukal

Ročník 2023

Představení nominované firmy

Alviso pomáhá firmám najít ty správné lidi a lidem jejich snovou práci.

Již dvanáctým rokem v Alviso pomáháme vybírat klíčové jednotlivce (Executive search), budujeme celé funkční týmy (služba Augmented recruitment – náš recruiter se stane součástí společnosti klienta na konkrétní dobu a specifický růstový cíl) a stavíme a provozujeme IT společnosti tzv. na klíč (prostřednictvím naší nejkomplexnější služby BOT [Build, Operate, Transfer]). V rámci BOT služby do nás zahraniční společnost vkládá důvěru spojenou s otevřením pobočky v ČR, náborem týmu, HR, provozem pobočky, jednatelstvím a veškerou odpovědností až do bodu, kdy je tato společnost připravena plně funkční pobočku převzít.

Naším zákazníkem je zpravidla společnost se zaměřením na vývoj softwarových produktů či větší společnost investující do rozvoje svých kompetencí v oblasti vývoje software. Naší srdcovou záležitostí jsou vedle čistě softwarových společností i firmy v oblasti Bio-informatiky a obecně sféra Bio a Pharma-Tech.

Při zakládání Alvisa jsme si kladli několik cílů, které souvisí s našimi osobními postoji a hodnotami, a proto se jich v naší podnikatelské činnosti dlouhodobě držíme. Základem je pro nás pevné partnerství založené na vzájemné důvěře a dlouhodobě smysluplný vztah jak s našimi klienty, tak i s našimi zaměstnanci a partnery. Během 11 let působení nás tato otevřenost různým potřebám klientů dovedla k rozvoji nových business modelům, které se prokázaly jako efektivnější než tradiční forma agenturní spolupráce, a proto jsme je následně aplikovali i u dalších projektů. Přání našich konzultantů věnovat pozornost pouze jednomu vybranému klientovi, být mu co nejblíže, a pochopit tak lépe jeho konkrétní problémy a s tím související potřeby, pomohlo rozvinout kulturu vysoké kvality našich služeb, rychlé a interaktivní spolupráce a pomohlo i v každodenním posunu a průběžném dosahování dílčích cílů. Za doklad naší kvalitně odvedené práce považujeme skutečnost, že z námi nabraných IT profesionálů (v součtu již více než 2000) odchází v prvním roce méně než 3 % a více než 55 % zůstává ve společnosti déle než 4 roky.

Razíme cestu neustálého učení se a změny statu quo. Rozsah našich služeb je od náboru stovek profesionálů pro nově vzniklou pobočku americké společnosti po hledání právě jednoho klíčového člověka pro prodej produktu českého startupu. Ačkoliv se jedná o dvě zcela odlišné disciplíny, jejich spojujícím prvkem jsou pro nás dlouhodobé partnerství, osobní přístup, otevřenost informací a četnosti komunikace.

Náš tým a důvěra klientů v nás vkládaná je pro mě a společníky Pavla Kubala a Vojtu Němce motivem pro další aktivity a dělá nám radost i v podnikatelsky těžších časech. V současnosti je nás skoro 30 a stále se nám daří držet tým dost nablízko. Přestože jsme prostředí kanceláří, jejich místo a vybavení dlouho promýšleli s ohledem na to, aby se v nich všichni cítili příjemně, dobře se nám v nich pracovalo a aby prostředí celkově podporovalo spolupráci, zastáváme benevolentní politiku docházení do kanceláře. Přejeme si totiž, aby naši konzultanti byli primárně u klientů. Stává se tak, že v naší kanceláři se nás sejde více večer při společenských aktivitách než přes den. Klademe v naše lidi, podobně jako naši klienti v nás, plnou důvěru, komunikujeme s nimi otevřeně o projektech, smluvních podmínkách, financích a z nich plynoucích odměnách a konzultujeme společně s nimi všechny přísliby, závazky a timeliny komunikované klientům. Ze zásady nestojíme v cestě přímého vztahu našeho konzultanta a našeho klienta – ba naopak se vnímáme jako pouzí ‚zastřešitelé‘ daného. Odměnou nám je proaktivita a drive našich lidí dosahovat skvělých výsledků, budovat reference a posilovat své i Alviso jméno na trhu.

V rámci Alviso máme díky podnikatelsky zkušenějšímu kolegovi Jardovi Fulnekovi (Inmite, Inloop) naimplementovaný kariérní žebřík, který zabezpečuje spravedlivé a transparentní ohodnocení všem kolegům a jasnou cestu dopředu v osobním rozvoji. Žebřík doplňuje transparentní systém bonusů z obratu. Lidé tak drží své příjmy pevněji v rukou.

Vážím si toho, že mnoho kolegů je s námi více než 6 let a řada klientů ještě déle.

 

Mapa
Firma sídlí v Praze

3 otázky pro nominovanou osobu

Co Vás přivedlo do Vaší současné pozice?

Chuť podnikat a mít věci pod kontrolou, zkušenosti v IT recruitmentu, kamarád a současný business partner Pavel Kubal, který mi dal důvěru a financoval rozjezd.  Důležitou pro mě byla i tehdejší pracovní pozice (finanční ředitel) a s ní související naslouchání zkušenostem podnikatelů, s nimiž jsem spolupracoval a u nichž jsem měl chuť následovat jejich odkaz.

Jakou vlastnost považujete za svoji nejsilnější stránku?

Věřím lidem. Lidskost a dlouhodobá kvalita vztahů jsou pro mě víc než krátkodobý zisk.

Kterou z Vašich vlastností naopak dle Vašeho názoru nese Vaše okolí s nejmenší libostí?

Na to nestačí jeden odstavec. Počínaje nevyžádanými radami a netrpělivostí konče.

Odpovídal Petr Zatloukal, jednatel

Důvod nominace

Vážím si Petra jako férového podnikatele, který vybudoval se svými partnery firmu z nuly. Líbí se mi jeho pozitivní a velmi proklientský přístup. V neposlední řadě svoji práci dělá dobře, proto věřím, že bude úspěšný i nadále.

Nominační kategorie

Partner

Nominoval/a:

kamarád(ka)

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookies. Pokračováním v používání tohoto webu s tím souhlasíte. Více informací naleznete v Souhlasím Prohlášení o ochraně osobních údajů