Český Goodwill 2024

Hledáme podnikatele a firmy, kterých si lidé váží!

NOMINUJTE TEĎ

IONT tech s.r.o.

Jaroslav Kratochvíl

Ročník 2023

Představení nominované firmy

Společnost IONT tech s.r.o. je inovativním výrobcem dobíjecích stanic pro elektromobily a elektrokola s důrazem na udržitelnost, design a individualizace. Byla založena 1. dubna 2021 (ne, to není žert) dvojicí kamarádů Jaroslavem Kratochvílem a Tomášem Pánkem, kteří propojili svět designu, architektury se světem elektrotechniky a elektromobility reprezentovaný každým z nich.

Základní idea společnosti vychází z udržitelného přístupu k výrobě, službám i a vrací se zpátky před období globalizace k maximálnímu využití lokálních výrobních i lidských zdrojů, což snižuje nejen ekologický a sociální dopad, ale má vliv i na předvídatelnost podnikatelského prostředí. Veškeré produkty jsou navrhovány kompletně v ČR, kde jsou také vyráběny z 95% z českých nebo evropských komponent. Díky tomu je společnost schopna pružněji reagovat na poptávky zákazníků z pohledu dodacích lhůt, ale také individualizace, a to jak po stránce vnějšího designu, tak i po stránce funkcionality jednotlivých dobíjecích stanic.



Portfolio výrobků zahrnuje dobíjecí stanice pro elektromobily od malých, domácích, až po sloupky určené pro veřejný prostor nebo firemní zákazníky. Ty doplňuje vlastní systém vzdálené správy, který umožňuje propojení s dalšími digitálními systémy zákazníků a vytváří potenciál budoucího růstu společnosti. Podobný systém nyní společnost vyvíjí i pro dobíjecí stanice pro elektrokola, které tvoří druhou část produktového portfolia.

Firma se neustále rozrůstá a daří se jí hledat správné osobnosti. Základním principem při posilování týmu je hledání vzájemné chemie, entuziasmus a přizpůsobení pracovní náplně osobnosti, nikoliv opačně, jak je běžné. Díky tomu se tým nemění a pouze zvětšuje.

Vytváříme budoucnost elektromobility.

Mapa
Firma sídlí v Královéhradeckém kraji

3 otázky pro nominovanou osobu

Co Vás přivedlo k podnikání?

Náhoda a nespokojenost se „šuplíkovými“ projekty.

Co Vás na podnikání nejvíc těší?

Svoboda a možnost realizovat vlastní nápady přes skepsi ostatních.

Jakou vlastnost považujete za svoji nejsilnější stránku?

Vytrvalost, rozvážnost.

Odpovídal Jaroslav Kratochvíl, spolumajitel

Důvod nominace

Česká společnost, která si zakládá na výrobě z českých a udržitelných materiálů. Slušný a férový zaměstnavatel i dodavatel. Zakládají si na zajímavém designu.

Nominační kategorie

Inovace

Nominoval/a:

kamarád(ka)

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookies. Pokračováním v používání tohoto webu s tím souhlasíte. Více informací naleznete v Souhlasím Prohlášení o ochraně osobních údajů