Český Goodwill 2024

Hledáme podnikatele a firmy, kterých si lidé váží!

NOMINUJTE TEĎ

FENIX Trading, s.r.o.

Cyril Svozil

Ročník 2023

Představení nominované firmy

Firma Fenix Trading vznikla jako dceřinná společnost skupiny Fenix v roce 1993 a zajištuje veškeré obchodní služby pro celou skupinu čítající 12 společností v 8 zemích Evropy. Samotná skupina vznikla v roce 1990 v Jeseníku a hlavní činností je výroba a prodej elektrických topných systémů. V roce 2016 byla aktivita rozšířena i na vývoj a výrobu bateriových úložišť pro ukládání energie.

Fenix Trading prodává výrobky české skupiny Fenix na 70 trzích na všech kontinentech. Skupina Fenix dnes zaměstnává 445 spolupracovníků v 8 zemích Evropy.

Žíj a pracuj tak, aby sis každý večer mohl pohlédnout do tváře.

Mapa
Firma sídlí v Olomouckém kraji

3 otázky pro nominovanou osobu

Co Vás na podnikání nejvíc těší?

Překonávání překážek a široký sociální kontakt.

V čem vidíte největší překážky podnikání?

Byrokracie a narůstající regulace. Dotace jako vážné narušování soutěže!

Kdo je Vaším vzorem osobním, případně podnikatelským vzorem?

Antonín Baťa.

Odpovídal Cyril Svozil, jednatel

Důvod nominace

Za 33 let své existence se firma stala nejern nejvýznamnějším tuzemským dodavatelem elektrických topných systémů, ale i výrazným exportérem s vývozem do více jak 7O zemí v pěti světových kontintentech. V Evropě je dnes největším výrobcem elektrických sálavých topných systémů. Její Under the wings of Fenix představuje energetický koncept Fenix. Jde o 3D model chytrého města budoucnosti, administrativní budova OC Fenix pracuje v tomto systému v Jeseníku spolehlivě už 7 let, rodinný domek v Omicích navržený a sledovaný spolu s ČVUT - UCEEB Praha bude sledovaným objektem ještě v následujích dvou letech.

Nominační kategorie

Inovace

Nominoval/a:

obdivovatel

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookies. Pokračováním v používání tohoto webu s tím souhlasíte. Více informací naleznete v Souhlasím Prohlášení o ochraně osobních údajů