Český Goodwill 2024

Hledáme podnikatele a firmy, kterých si lidé váží!

NOMINUJTE TEĎ

MIJO enterprise s.r.o.

Barbora Novotná

Ročník 2023

Představení nominované firmy

Jmenuji se Barbora Novotná a vždy bylo mým přáním pracovat v oboru s přesahem do společnosti, proto jsem si zvolila oblast školství. Nejprve jsem založila vlastní mateřskou školu, kterou jsem později rozšířila o školu základní. Vzhledem k faktu, že jsem vystudovala mimo jiné předškolní pedagogiku a mám nejblíže k dětem v předškolním věku, není mi jedno, že Česká republika každoročně zaujímá první místo v počtech odkladů povinné školní docházky. Naše děti vedou přední pozici v nepřipravenosti na povinnou školní docházku, a právě toto byl jeden z hlavních impulsů pro vznik celorepublikového unikátního projektu publikace Ready do školy, která vznikla pod záštitou mé Soukromé Základní školy a Mateřské školy B-English s.r.o., vlastnící akreditaci MŠMT. Svým obsahem jde o unikátní soubor propracovaných sešitů na českém trhu určených dětem a jejich rodičům, učitelům a učitelkám nejen v mateřských školách, jako jedna z možností podpory v jejich rozvoji v útlém věku. Úkoly jsou určeny pro děti na přechodu z mateřské do základní školy. Obsah sešitů připravuje děti na další životní etapu a nejen to. Sešity pokrývají, jak oblasti vzdělávací, odpovídající obsahu pro předškolní vzdělávání, tak oblasti emoční inteligence a hodnot. Rozvíjí intelektové a praktické schopnosti a dovednosti dítěte, prohlubují poznání. To vše na jednom místě. Nikoli rozdělené, jak je tomu u ostatních publikací zvykem podle typu úkolů, které děti plní, ale podle souvislostí a témat která na sebe navazují. Děti se mají učit v souvislostech, jako tomu je v životě. Důraz je kladen na tradiční hodnoty, pozitivní vztah k přírodě. Na respekt a empatii vůči starším generacím.

V životě jsem měla to štěstí, že mě potkalo mnoho úspěchů, ale žádný se nemohl rovnat štěstí, kterým mé srdce naplnila má dcera, která se narodila v roce 2017. Moje velká inspirace, díky které vznikla tato publikace. Začalo to minulý rok, kdy jsem zvažovala, že by Mia nastoupila do školy o rok dříve. Je zvídavá, ráda se učí novým věcem. Soustavně se na školu připravovala pomocí sešitů, které jsou určené pro předškolní děti. Nicméně sešity, se kterými jsme se setkávaly nás příliš nezaujaly. Marně jsem v nich hledala komplexní systém, a protože Mia je hodně emočně založená, chyběla nám v sešitech hodnotová témata, propojení s emoční inteligencí a zájem o okolní svět, vše na jednom místě. Shodou všech okolností jsme se nakonec rozhodly, že Mie nic neuteče a zůstane ještě rok ve školce. Byly prázdniny, srpen 2022, a začaly jsme vymýšlet vlastní úkoly. Takové, které nás bavily a obsahovaly něco navíc. Do příběhů jsme pozvaly celou rodinu a systematicky jsme prošli všemi ročními obdobími. Z naší práce vzešla, troufám si říct unikátní publikace. Za inspiraci Mie děkuji! (MIJO ENt. = Mia Jorika ;-))

Sebevědomé a zvídavé dítě se sociálním cítěním může vyrůst pouze v prostředí, které mu nabídne důvěru, lásku a bezpečí, ale zároveň i životní výzvy a podněty. Nabyté dovednosti, zkušenosti a schopnosti jsou základnou pro šťastný a smysluplný život, pro pozitivní přístup k životu a optimismus. Získané dovednosti z dostatečně stimulujícího prostředí dítě zúročí v učení a může je prezentovat ve formě nových nápadů a originálních myšlenek.

Jakákoli investice do vzdělávání našich dětí, ať už časová, citová nebo finanční, je dobrou investicí do budoucnosti nás všech.

Děti jsou naše budoucnost.

Mapa
Firma sídlí ve Středočeském kraji

3 otázky pro nominovanou osobu

Co Vás na podnikání nejvíc těší?

Pozitivní zpětná vazba klientů, radost z práce zaměstnanců, pochvala, uznání, neustálý posun a změny k lepšímu, hezké prostředí, úspěch dětí... To vše je motivací k tomu být lepší a růst.

Čeho si nejvíc vážíte v obchodních vztazích?

Respekt, věrnost, loajalita, férový přístup a dobře odvedená práce (nic z toho v dnešní době není samozřejmost).

V čem vidíte největší překážky podnikání?

Všechno je to o primárně o lidech. Překážky vnímám pozitivně (za celou moji cestu jich bylo nespočet a všechny mě posunuly dál a udělaly silnější). Bez nich by to nešlo.

Odpovídala Barbora Novotná, jednatelka

Důvod nominace

Barbora Novotná založila vlastní netradiční mateřskou školu, kterou postupně rozšířila i o školu základní. Dnes její B-English vzdělává v Králově Dvoře děti a žáky od dvou do patnácti let. Bára se nadále věnuje projektům se zaměřením na děti a je viceprezidentkou v Českomoravské asociaci podnikatelek a manažerek. Nominace v kategorii ČG Inovace: Soubor sešitů Ready do školy, který Bára sama díky své dceři Mie vytvořila, je určen dětem, rodičům a pedagogům jako jedna z možností podpory dětí v jejich rozvoji při přechodu z mateřské školy do základní školy. Unikátní komplexní systém pokrývá vzdělávací oblasti podle Rámcového vzdělávacího plánu pro předškolní vzdělávání, ale také oblast emoční inteligence a hodnot! Rozvíjí intelektuální a praktické schopnosti a dovednosti dětí, prohlubuje poznávání okolního světa. Sešity obsahují interaktivní prvky jako např. videa přes QR kódy apod.

Nominační kategorie

Inovace

Nominoval/a:

obchodní partner

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookies. Pokračováním v používání tohoto webu s tím souhlasíte. Více informací naleznete v Souhlasím Prohlášení o ochraně osobních údajů