Neuvěřitelných 225 nominací na ocenění Český Goodwill 2023

04/07/2023

11. ročník firmových oscarů uzavřel nominační fázi. Do půlnoci 30. června přišlo na ocenění Český Goodwill celkem 225 nominací podnikatelů a společností, kterých si lidé váží. 144 z nich bylo unikátních a 118 postoupí k dalšímu zpracování.

Letošní počet přijatých nominací je rekordní. Ve srovnání s loňským jubilejním ročníkem se jedná o více než dvojnásobek a v kontextu celé uplynulé dekády představuje více než pětinu všech dosud přijatých nominacích (21,2 %). Nejvíc nominací zaslali obchodní partneři (22 %), 19 % kamarádi a rodinní příslušníci a 12 % nominací přišlo od zaměstnanců. Ostatní nominující (47 %) uvedli jiný vztah k nominované osobě.

V období od 1. července do 31. srpna následuje fáze zpracování nominací. Po úvodní analýze došlých nominací budou nominovaní osloveni. Pokud se rozhodnout svou nominaci přijmout, organizátor připraví jejich nominační medailonky, které 1. září zveřejní na webu projektu. Medailonky představí finalisty 11. ročníku ocenění Český Goodwill 2023, z nichž budou lidé moci prostřednictvím online hlasování v průběhu září udělit cenu veřejnosti Osobnost.

„Ze 118 firem, jejichž nominace postoupily do dalšího kola zpracování, bylo 25 % nominováno do kategorie Tradice, 21 % do Inovace, 14 % do Partner a 12 % do královské kategorie Made in Czechoslovakia. Do nové kategorie Marketér byla nominována 3 % firem. Zabývajících 25 % nominujících se nedokázalo rozhodnout, do jaké kategorie nominovanou firmu zařadit,“ uvedla Lenka Hlavatá, výkonná ředitelka HPCG a spoluautorka projektu.

Český Goodwill je oceněním pro firmy, kterých si lidé váží. Od roku 2013 je pořádá česká poradenská firma HPCG (Hlavatý & Partners Consulting Group). Nad transparentním průběhem dohlíží světově uznávaná certifikační autorita TÜV SÜD Czech. Mediálními partnery jsou FTV Prima, Magazín KPCG a Media Marketing Services. Partnery ocenění Český Goodwill 2023 jsou společnosti X Production Digital, ETNETERA CORE, FLEXIPAL GROUP, HELUZ GROUP, AVETON a BOHEMIA PAPER.

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookies. Pokračováním v používání tohoto webu s tím souhlasíte. Více informací naleznete v Souhlasím Prohlášení o ochraně osobních údajů