Český Goodwill 2024

Hledáme podnikatele a firmy, kterých si lidé váží!

NOMINUJTE TEĎ

Lenner Motors s. r. o.

Jiří Lenner

Ročník 2022

Představení nominované firmy

Společnost Lenner Motors na trhu působí od roku 2016 jako autorizovaný prodejce vozů Hyundai a Peugeot. V současné době provozuje dva autosalony – Hyundai a Peugeot – v Říčanech u Prahy a prémiový autobazar všech značek v Praze. Firma nabízí komplexní služby pro motoristy – od prodeje nových i ojetých vozů, servisu a prodeje náhradních dílů, přes krátkodobé pronájmy vozů a operativní leasing vozů, financování a pojištění, až po výkup vozidel.

Firma je též oficiálním prodejcem skútrů Peugeot. V říčanském showroomu Peugeot tak krom automobilů nabízí kompletní řadu skútrů v obsahu 50 ccm a 125 ccm, všech modelových řad značky.

Lenner Motors funguje na ploše větší než 1000 m2, disponuje velkou parkovací kapacitou, krytými stáními, mycími boxy, klempírnou, lakovnou vozů, geometrií kol, diagnostikou, či pneuservisem. Firma si zakládá na nejmodernějším vybavení, vstřícným až přátelským přístupem k zákazníkům a službách na vysoké úrovni.

V roce 2019 představila společnost ve spolupráci s Hyundai Motor Czech oficiálně nový rally tým Hyundai Lenner Sport. Sportovní tým pod záštitou společnosti Lenner Motors reprezentuje značku Hyundai s nejnovější specifikací závodního speciálu Hyundai i20 kategorie R5 především na tuzemských vrcholných podnicích. 

Neznám slovo „nejde“. Všechno jde, když se chce.

Mapa
Firma sídlí ve Středočeském kraji

3 otázky pro nominovanou osobu

Čeho si nejvíc vážíte v obchodních vztazích?

Když obchodní vztah přeroste v přátelství.

Jakou vlastnost považujete za svoji nejsilnější stránku?

Nenechat se odbýt, obchodní vyjednávání, tah na branku.

Kterou z Vašich vlastností naopak dle Vašeho názoru nese Vaše okolí s nejmenší libostí?

Snažím se vyjít vstříc co nejvíce lidem, což někdy může být ve výsledku kontraproduktivní.

Odpovídal Jiří Lenner, jednatel společnosti

Důvod nominace

Pan Jiří Lenner - bez zkušenosti v oblasti Automotive zariskoval a ve 39 letech se pustil do podnikání. Bez zkušeností s vedením zaměstnanců i bez potřebného vzdělání vybudoval během 6 let úspěšnou firmu se 70 zaměstnanci a obratem blížícím se k jedné miliardě. Chybějící diplom nahradil selský rozum, a především umění riskovat. I když se na něčem našlo 9 negativ a pouze 1 pozitivum, neváhal ani chvilku a šel do všeho po hlavě. S podnikáním začal v dubnu roku 2016, kdy vznikla firma Lenner Motors se 12 zaměstnanci. Hlavní činností byl servis a prodej vozidel Hyundai v Říčanech u Prahy. Z nového hráče na trhu se velmi rychle stal jeden z nejsilnějších prodejců vozidel značky Hyundai v ČR. Od začátku působení firma předala více jak 6 000 vozů, zúčastnila jsme se více jak 50 akcí, získala 10 000 sledujících na sociálních sítích a mnoho spokojených partnerů i zákazníků, kteří se již několik let rádi vracejí. V roce 2018 došlo k otevření další pobočky na Praze 4 v Braníku, kde se nachází autobazar s kapacitou 400 vozů a plochou o rozloze 10 000 m2. V roce 2021 firma otevřela zcela nový autosalon Peugeot, který byl mimo jiné průkopníkem nové identity značky. V roce 2022 došlo k rozšíření o nový segment – Peugeot Motocycles. Pod záštitou Hyundai Motor Czech pan Lenner zainvestoval a pořídil závodní speciál Hyundai i20R5. S týmem Hyundai Lenner Sport vyšplhal až na vrchol, kdy Ondřej Bisaha získal vytoužený titul mistra European Rally Trophy. A co bude dál? Předpokládám, že plánů má pan Lenner ještě mnoho. Nicméně to vše jsou pouze „ekonomické a obchodní“ aktivity, které může nabídnout kdejaký podnikatel. To, proč si lidé i zaměstnanci váží pana Lennera je především jeho lidský a slušný přístup ke všem zaměstnancům. Vždy, když někdo z řad zaměstnanců potřeboval pomoci, byla mu bez váhání nabídnuta. Ve svém vlastním domě ubytoval dva zaměstnance, dalším dvěma poskytl finanční bezúročnou půjčku. Další svou nemovitost nabídl pro uchazeče o práci z Ukrajiny. Kdo potřeboval auto a neměl dostatek potřebných financí, pan Lenner vůz koupil a zaměstnanec ho postupně splácel. Zaměstnancům, kteří mají exekuce či insolvence pomáhá s oddlužením, aby měl každý šanci začít znovu od nuly. Většina zaměstnanců má na pana Lennera telefonní číslo a ví, že když se něco stane, mohou mu kdykoliv zavolat. Všem zaměstnancům je oporou a svým pozitivním přístupem dodává energii a směr, i když se zrovna nedaří. Každoročně poskytuje finanční i nefinanční dary potřebným spolkům v regionu. Pan Jiří Lenner je ambiciózní podnikatel a člověk se srdcem na správném místě.

Nominační kategorie

Partner

Nominoval/a:

zaměstnanec

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookies. Pokračováním v používání tohoto webu s tím souhlasíte. Více informací naleznete v Souhlasím Prohlášení o ochraně osobních údajů