Český Goodwill 2024

Hledáme podnikatele a firmy, kterých si lidé váží!

NOMINUJTE TEĎ

MAXDORF s.r.o.

MUDr. Jan Hugo

Ročník 2022

Představení nominované firmy

Společnost MAXDORF na trhu funguje od roku 1995 a její hlavní činností je vydávání odborných knih s lékařskou tématikou. Jednou z předností nakladatelství Maxdorf je efektivita, nikdy si zde nepotrpěli na složitou firemní hierarchii. I když vydává desítky titulů ročně, každý nový knižní námět považuje za významnou událost. Redakce nakladatelství i vlastní grafické studio respektuje mezinárodně uznávané vydavatelské standardy.

Autorům z řad lékařů, kteří chtějí vydat knihu, nebo si zatím s touto myšlenkou jen pohrávají, se věnuje profesionální, zkušený, a přitom myšlenkově otevřený tým redaktorek a grafiků a společně dávají pevné obrysy takovému projektu. Mezi českými nakladatelskými domy specializovanými na lékařskou literaturu má MAXDORF pravděpodobně personálně nejlépe vybavenou redakci a grafické studio (početně i kvalifikací).   

Vydávání knih tým pod vedením šéfredaktora Jana Huga nejen živí, ale také baví. Mají rádi hezké knihy s výstižnými a dobře pochopitelnými ilustracemi, a také dobře vědí, že je mají rádi jejich čtenáři. Řada z knih pod značkou Maxdorf Jessenius získává prestižní ocenění, např. Ceny předsednictva České lékařské společnosti J. E. Purkyně, Chodounského cenu o nejlepší publikaci v oboru radiační onkologie, Kuffnerovu cena za nejlepší publikaci s psychiatrickou tématikou a mnoho dalších.

Mapa
Firma sídlí v Praze

3 otázky pro nominovanou osobu

Co Vás na podnikání nejvíc těší?

Radost autorů z vydaných knížek a zejména vědomí, že naše knihy pomáhají lékařům a studentům medicíny v jejich odborném vzdělání.

Kdo je Vaším vzorem?

Německé nakladatelství Thieme Verlag.

Jakou vlastnost považujete za svoji nejsilnější stránku?

Vytrvalost.

Odpovídal MUDr. Jan Hugo, majitel společnosti

Důvod nominace

Znám nakladatelství dlouhá léta od jeho vzniku. 1996. Mudr. Jan Hugo přišel s myšlenkou vydávat odborné zdravotní publikace, které pomohou lékařům a i studentům. Každá publikace je cíleně autorem zaměřená. Velmi často jde o kolektiv autorů. Neskutečná práce, která je oceňovaná i v zahraničí, knihy se i překládají. Od vzniku nakladatelství se vydaly stovky velmi záslužných publikací. Autory jsou čeští lékaři.

Nominační kategorie

Partner

Nominoval/a:

dozvěděla jsem se od studentů a lékařů

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookies. Pokračováním v používání tohoto webu s tím souhlasíte. Více informací naleznete v Souhlasím Prohlášení o ochraně osobních údajů