Český Goodwill 2024

Hledáme podnikatele a firmy, kterých si lidé váží!

NOMINUJTE TEĎ

NAVZDORY s.r.o.

Jakub Mastík

Ročník 2021

Představení nominované firmy

NAVZDORY je mladá ostravská společnost, kterou Jakub Mastík založil v roce 2019. Tvoří ji tým nadšenců do up-cyclingu, kteří svou kreativitou vzdorují neefektivnímu nakládání s odpady. Z použitých materiálů tvoří kreativní reklamní předměty, workshopy, ale také umělecké objekty. Dokáží využít staré reklamní bannery, tiskoviny, autopásy, hasičské hadice a další nevyužité materiály, kterým vdechují nový život.

Kromě této klasické formy upcyclingu se agentura věnuje také marketingovým projektům a instalacím, u kterých je udržitelnost na prvním místě. A to také ukázala nedávno na Olympijském festivalu v Praze i v Brně, kde vytvořili instalaci interiéru kontejneru s názvem EKO ZÓNA. „Staré skejty a víčka od piva, ze kterých jsou vyrobeny akupresurní balanční desky, zrcadlo ze staré tenisové rakety nebo taška z cyklistické duše,” popisovala v reportáži České televize snowboardistka Eva Samková. Edukace není nikdy dost, tak do kontejneru tým NAVZDORY přidal i Recyklopedii aneb co vyrobit z různých nepotřebných materiálů?

Udržitelnost může také chutnat, prostřednictvím jejich ECO cateringu.

Ve firmách ale řeší oblast odpadů komplexně a jsou schopni v této oblasti nastavit celkové řešení (cirkulární kanceláře, analýzy výroby apod.). Klientům pomáhají nastavovat projekty s reálným dopadem v oblasti životního prostředí nebo neziskového sektoru a spolu s tím přinášejí pozitivní PR pro jejich komunikaci.

Dalším projektem agentury je převratný modulární systém cirkulační sprchy, který vznikl přímo v NAVZDORY. Při sprchování tento systém snižuje nejen energetickou náročnost na doohřev použité vody, ale především dochází k úspoře samotné pitné vody, která se v posledních letech stává velmi vzácnou surovinou.

Cílem společnosti NAVZDORY je dát podnikání vyšší smysl a pomoci kreativního vzdělávání firem i veřejnosti zanechat planetu pro další generace ve stavu, za který se nebudeme muset stydět.

Nové začátky vašeho CSR a marketingu.

Mapa
Firma sídlí v Moravskoslezském kraji

3 otázky pro nominovanou osobu

Co Vás na podnikání nejvíc těší?

Svoboda a odpovědnost.

Máte čas na koníčky?

Jak kdy ;-). Největším koníčkem jsou mé 3 děti a žena. Mám rád klid v přírodě, ale občas je potřeba tento klid kombinovat s nějakým pořádným mejdanem ;-)

Jakou vlastnost považujete za svoji nejsilnější stránku?

Nebojím se nových výzev, které následně dotahuji do konce.

Odpovídal Jakub Mastík, zakladatel firmy

 

Důvod nominace

Originalita, lidský přístup, ochota a hlavně chuť něco dělat pro svět, i když to vyžaduje mnoho trpělivosti.

Nominační kategorie

Inovace

Nominoval/a:

obchodní partner

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookies. Pokračováním v používání tohoto webu s tím souhlasíte. Více informací naleznete v Souhlasím Prohlášení o ochraně osobních údajů