Český Goodwill 2024

Hledáme podnikatele a firmy, kterých si lidé váží!

NOMINUJTE TEĎ

Vrgineers Partners, s.r.o.

Marek Polčák

Ročník 2021

Představení nominované firmy

VRgineers je předním výrobcem simulačních technologií příští generace zaměřených na profesionální pilotní výcvik. Společnost se zabývá vývojem leteckých simulátorů a XTAL brýlí pro virtuální a mixovanou realitu. Brýle XTAL se vyznačují vysokým rozlišením a širokým pozorovacím úhlem a jsou dodávány tréninkovým a simulačním centrům po celém světě, od Kalifornie po Japonsko.

VRgineers už úspěšně vyrobili dvě generace brýlí XTAL pro virtuální realitu. Nyní pracují na verzi pro mixovanou neboli smíšenou realitu, která bude poprvé představena na veletrhu simulační techniky I/ITSEC v Orlandu, Florida. Bude se tak jednat o první headset na světě, který zprostředkuje smíšenou realitu ve vysokém rozlišení přes celé zorné pole.

Pilotům záchranných složek nebo stíhacích letounů přináší toto řešení unikátní možnosti výcviku nejvyšší přidanou hodnotou, protože dokáží simulovat i ty nejsložitější úkony a manévry v bezpečí simulátoru. V kombinaci s leteckými simulátory od VRgineers se piloti naplno ponoří do virtuálního prostředí a zažijí simulace, která jsou nejblíže zážitku ze skutečného letu.

Velkou výhodou tréninku záchranných složek ve virtuální realitě pomocí headsetu XTAL je schopnost pilota dívat se pod sebe a udržovat tak kontakt se zemí. Použitá technologie navíc umožňuje vnímání hloubky, což přináší realistický vjem. Díky tomu mohou piloti trénovat například záchranné operace s podvěsem, a kontrolovat tak bezpečí převáženého člověka. Toto není na jiných simulátorech možné. Správná reprodukce hloubky pomáhá pilotům také při navigování a je klíčová pro tankování za letu a pro mnoho dalších situací.

Svět není černobílý.

Mapa
Firma sídlí v Jihomoravském kraji

3 otázky pro nominovanou osobu

Co Vás přivedlo do Vaší současné pozice?

Motivace pracovat na těch nejsložitějších technologických výzvách.

Kdo je Vaším vzorem osobním, případně podnikatelským vzorem?

George Westinghouse.

Kterou z Vašich vlastností podle Vás nese Vaše okolí s nejmenší libostí?

Exekuce rozhodnutí bez přihlédnutí ke všem skutečnostem.

Odpovídal Marek Polčák, jednatel a spoluzakladatel firmy

Důvod nominace

Marek je neskutečný dříč, rozjel firmu, která má přesah do celého světa. K dnešnímu dni se mu podařilo získat investice přesahující 100 mil. Kč na HW produkt, což je mnohonásobně složitější než na vývoj SW. Brýle pro virtuální realitu XTAL patří mezi absolutní světovou špičku s dodávkami i pro americkou armádu nebo největší světové automobilky.

Nominační kategorie

Inovace

Nominoval/a:

kamarád(ka)

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookies. Pokračováním v používání tohoto webu s tím souhlasíte. Více informací naleznete v Souhlasím Prohlášení o ochraně osobních údajů