Český Goodwill 2024

Hledáme podnikatele a firmy, kterých si lidé váží!

NOMINUJTE TEĎ

gusty a.s.

Jitka Fürst

Ročník 2021

Představení nominované firmy

Akciová společnost gusty vznikla v roce 2020 a věnuje se výrobě a prodeji nápojů vyrobených ze superpotravin. Své portfolio rozděluje do 2 směrů. Základní a nejinovativnější jsou 100% přírodní instantní smoothies z ovoce, zeleniny a špetky koření, které neobsahují žádnou chemii ani přídatné látky. Při výrobě se využívá metoda lyofilizace neboli sušení mrazem. Díky tomuto procesu získají produkty přirozeně dlouhou trvanlivost, navíc si superpotraviny zachovají veškeré nutriční hodnoty a výživové látky. Díky tomu si zákazníci mohou dopřát ovocnou nálož vitamínů kdykoliv a kdekoli. Gusty smoothies jsou snadno a rychle hotové ke konzumaci. Fungují jako zdravá svačinka. Jsou vhodné pro vegany, a to díky čistě rostlinnému složení bez jakýchkoli aditiv. Díky tomu, že během výrobního procesu teplota nepřekročí hodnotu 42 °C, je možné gusty smoothies použít i v rámci raw stravování.

Druhým směrem je progresivnější řada kompletního jídla, která je speciálně vyvinutá tak, aby měla optimální nutričně vyvážené složení a vyvážený poměr všech živin a dokázala nahradit komplexní stravovací potřeby. Gusty complete obsahují všechny potřebné makroživiny i mikroživiny, proteiny, sacharidy, tuky, vlákninu, 26 vitaminů a minerálů.

Použití gusty smoothies i gusty complete je flexibilní, protože jednotlivé produkty se dají kombinovat a používat samostatně i dohromady; dají se využít při pečení, vaření, výrobě nanuků nebo kaší, shaků i proteinových smoothies.

Součástí filozofie značky gusty je také šetrnost k životnímu prostředí a naší planetě. Mrazem sušené smoothie směsi gusty i gusty complete jsou trvanlivé a snadno dávkovatelné, a tak zamezují plýtvání, kdy se čerstvé potraviny nestihnou spotřebovat nebo se zbytečně vyhodí jídlo, které se nesní. Firma používá recyklovatelné obaly a hledá řešení, jak lépe zabalit i sensitivní instantní směsi.

Do what you like – dělej, co tě baví.

Mapa
Firma sídlí v Praze

3 otázky pro nominovanou osobu

Co Vás na podnikání nejvíc těší?

Těší mě dělat to, co mě baví, s lidmi, které baví jejich práce. Líbí se mi možnost, že si vymyslíte nějaký nápad a byť se na začátku zdá nerealisticky, složitě a okolí třeba nechápe o co jde, tak pak ten pocit, když vám vize ožijí a vy cítíte pozitivní emoce a reakce. A ta radost, že se vám ztělesnil sen.

Kdo je Vaším vzorem osobním, případně podnikatelským vzorem?

Můj osobní vzor je Kiki. Je neuvěřitelně pracovitý a zapálený pro nové věci. Obdivuji, jak je chytrý a přitom tak citlivý, diplomatický, s výborným smyslem pro humor a tahem na bránu. Podnikatelsky si vážím Martina D., protože má neskutečnou energii, intuici a drive. A pak mě inspiruje nadhled, talent, humor a moudrost Alice Slavíčkové.

Zbývá Vám čas na koníčky? Pokud ano, jaké provozujete?

Baví mě čtení, jóga, vaření a pečení, inline brusle, lyžování, psaní, výlety a objevování nových míst, golf, běhání, hudba, i dobré filmy, teď jsem zkusila windsurfing a chci se ho pořádně naučit. Je toho hodně, ale skloubit se to dá.

Odpovídala Jitka Fürst, ředitelka společnosti

Důvod nominace

Nominuji za nové inovativní produktové portfolio smoothies Gusty. Každé balení kompletního jídla je nabyté superpotravinami a mnoha benefity. Akorát zralé, ručně sbírané ovoce a zelenina. Mrazem sušené s maximem vitaminů, vlákniny a živin. Ochucené jen špetkou koření. Bez aditiv. Bez chemie. Bez přidaného cukru. Vyrobené s ohledem na trvale udržitelný rozvoj planety - neplýtvá se jídlem, nechovají se stáda krav, neprodukují se skleníkové plyny...

Nominační kategorie

Inovace

Nominoval/a:

obchodní partner

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookies. Pokračováním v používání tohoto webu s tím souhlasíte. Více informací naleznete v Souhlasím Prohlášení o ochraně osobních údajů