Český Goodwill 2024

Hledáme podnikatele a firmy, kterých si lidé váží!

NOMINUJTE TEĎ

Applifting s.r.o.

Vratislav Kalenda

Ročník 2021

Představení nominované firmy

Softwarové studio Applifting vzniklo v roce 2014 a od té doby funguje na principech svobodné firmy a vytváří aplikace, které usnadňují život. Svým klientům z řad startupů i zavedených korporátních společností je partnerem v technologických inovacích a tvorbě digitálních produktů. Za sedm let má společnost na svém kontě 192 aplikací pro 46 klientů – například pro Jablotron, Erste Group či BankID - které obsluhuje z poboček v Praze a Londýně.

Applifting funguje bez tradiční hierarchie a manažerů, všechny projekty procházejí vnitřním ethic’s checkem a o důležitých otázkách rozhodují Applifteři společně. Otevřenost a transparentnost je pro ně důležitá jak směrem dovnitř firmy, tak i vůči klientům a partnerům. Projevuje se například tak, že čas strávený prací na projektu účtují klientům v reálném čase s přesností na sekundu. Dalším příkladem jsou veřejné platy, kdy každý Applifter ví, kdo kolik bere. A také má možnost výši svého platu ovlivnit díky kompetenčním modelům.

 

Mapa
Firma sídlí v Praze

3 otázky pro nominovanou osobu

V čem vidíte největší překážky podnikání?

U začínajících podnikatelů je překážkou nedostatek zkušeností v kombinaci s chybějící odvahou si říct o mentoring, respektive pak kvalitního mentora najít. Kdyby mi na začátku někdo řekl, jak a co dělat, mohli jsme si ušetřit spoustu útrap.

Čeho si nejvíc vážíte v obchodních vztazích?

Oceňuji především férový přístup a “bullshit-free” jednání. To jsou principy, na kterých jako svobodná firma fungujeme, a těší mě, že stejně to mají i naši klienti a partneři. Neskutečně si vážím i naší vzájemné pomoci. Naše obchodní vztahy nejsou jen o penězích, ale o dlouhodobém partnerství, kde obě strany myslí na tu druhou a přemýšlí, jak se vzájemně podporovat, prosperovat a jak být společně silnější.

Kdo je Vaším vzorem osobním, případně podnikatelským vzorem?

Nemám jen jeden vzor, kolem mě jich je víc a každého si vážím za něco jiného. Jedním z nich je Martin Dokoupil z Tierra Verde za prosazování tyrkysového přístupu ve výrobní firmě, kde to vůbec není jednoduché. Oceňuji také firmu Productoboard a Dana Hejla, protože je pro mě příkladem, jak dobře udělat produkt a startup. A v neposlední řadě musím zmínit i kluky z STRV, kteří jsou na trhu déle a businessově jim to moc hezky šlape. Zaměřili se na cizí trh a tenhle jejich přístup je pro nás inspirací, jen jsme se místo USA vydali do Londýna, abychom eliminovali komplikace způsobené časovým posunem.

Odpovídal Vratislav Kalenda, spolumajitel společnosti

Důvod nominace

Jedinečná firma s unikátní firemní kulturou, která by měla být inspirací pro mnohé. Spolupracujeme s nimi už několik let velmi úzce na klíčových projektech. Vážíme si otevřenosti, vstřícného přístupu a zápalu. Nebojí se s námi otevřeně sdílet zkušenosti a znalosti, díky čemuž mají naši plnou důvěru.

Nominační kategorie

Inovace

Nominoval/a:

obchodní partner

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookies. Pokračováním v používání tohoto webu s tím souhlasíte. Více informací naleznete v Souhlasím Prohlášení o ochraně osobních údajů