Český Goodwill 2024

Hledáme podnikatele a firmy, kterých si lidé váží!

NOMINUJTE TEĎ

ENRESS s.r.o.

Jaroslav Pátek

Ročník 2022

Představení nominované firmy

Společnost ENRESS byla založena v roce 2013. Její činnost se zaměřuje na vývoj, výrobu a servis technologie pro ekologickou likvidaci a termochemickou recyklaci odpadních plastů a dalších syntetických organických materiálů.

Technologie ENRESS TDU2000® umožňuje likvidaci materiálů, jako jsou guma, pneumatiky, odpadní leje, odpady ze zdravotnictví a další. Produktem je tekutý recyklát, který lze využít v petrochemickém průmyslu, například k výrobě nových plastů nebo k výrobě paliv. Technologie se dodává ve dvou výkonnostních verzích. Výkonnější verze dokáže zpracovat až 8 tisíc tun odpadu za rok. Technologie je bezpečná a maximálně šetrná k životnímu prostředí.

Termochemická recyklace plastového odpadu je terciární recyklační cestou, při které se z odpadních materiálů získává zpět základní výrobní surovina. Takto získanou surovinu lze opětovně použít pro výrobu nových plastů, popřípadě paliv ve stávajících petrochemických provozech. Vždy se však jedná o přímou náhradu fosilních zdrojů s výrazně nižší tvorbou uhlíkové zátěže pro životní prostředí. 

TERMOCHEMICKÁ RECYKLACE – nejefektivnější metoda recyklace bez předsudků

Mapa
Firma sídlí v Praze

3 otázky pro nominovanou osobu

Čeho si nejvíc vážíte v obchodních vztazích?

Serióznosti a upřímnosti.

Kdo je Vaším vzorem?

Thomas Alva Edison.

Jaké máte plány do budoucna?

Proniknout na mezinárodní trh a úspěch na trhu domácím.

Odpovídal Jaroslav Pátek, jednatel společnosti

Důvod nominace

Přínos plně funkční ekologické bezemisní recyklační linky na zpracování odpadního plastu a pneumatik, která produkuje tří plně obchodovatelné produkty, které mají vynikající parametry pro zlepšení stavu životního prostředí. Olej, jež je opětovně použitelný k výrobě kvalitního plastu, procesní plyn, který zajišťuje autonomní provoz bez potřeby el. energie a carbon, který má vynikající vlastnosti k zlepšení zádrže vody v půdě, coby půdní aplikant.

Nominační kategorie

Inovace

Nominoval/a:

přítel(kyně)

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookies. Pokračováním v používání tohoto webu s tím souhlasíte. Více informací naleznete v Souhlasím Prohlášení o ochraně osobních údajů