Český Goodwill 2024

Hledáme podnikatele a firmy, kterých si lidé váží!

NOMINUJTE TEĎ

MALFINI, a.s.

Radek Veselý

Ročník 2022

Představení nominované firmy

Společnost MALFINI se sídlem v Ústí nad Labem je středoevropským lídrem na trhu reklamního textilu a předním dodavatelem v dalších 35 zemích Evropy s důrazem na společenskou odpovědnost. Ve svém portfoliu má i segment pracovních oděvů. Společnost nabízí přes 300 různých produktů. B2B charakter obchodního modelu firmy je založený na e-shopu, dostatečných skladových zásobách, rychlé logistice a dokonalých zákaznických službách. Roční celkové tržby ve výši 1,8 miliardy korun jsou výsledkem práce víc jak 320 zaměstnanců. Moderní, plně automatizovaný sklad v Ostravě disponuje kapacitou větší než dvacet pět milionů kusů reklamního textilu. Dodávky na klíčové trhy do okolních států jsou realizovány do 24 hodin. Všechny produkty společnosti MALFINI podléhají přísným zkušebním testům a nesou světově uznávanou pečeť kvality OEKO-TEX Standard 100. Mezinárodně certifikovány jsou také udržitelné výrobky z biobavlny a recyklovaného plastu. 

Nedílnou součástí firemních hodnot společnosti MALFINI je orientace směrem k dlouhodobým a všeobecně prospěšným cílům. Jde zejména o šetrný přístup k životnímu prostředí a udržitelnosti, korektní jednání s obchodními partnery, podnikání bez korupce, otevřený přístup k zaměstnancům i komunikace směrem k veřejnosti.

O svůj úspěch se firma MALFINI dělí s ostatními. Podílí se na řadě charitativních projektů, podporuje například vzdělávání dětí v bangladéšské Čalantice, nadace a instituce pomáhající nemocným a postiženým, jako je Nadační Fond Jonášek či Klapeto, onkologické centrum v Ústí nad Labem a mnoho dalších regionálně, celostátně i v zahraničí. V rámci dlouhodobé spolupráce s mezinárodně uznávanou českou návrhářkou Liběnou Rochovou nastartovala firma v minulých letech v rámci projektu NADOTEK spolupráci s institucí Debra pomáhající lidem s tzv. nemocí motýlích křídel.

Když už člověk jednou je, tak má koukat, aby byl. A když kouká, aby byl, a je, tak má být to, co je, a nemá být to, co není, jak tomu v mnoha případech je. (Jan Werich)

Mapa
Firma sídlí v Ústeckém kraji

3 otázky pro nominovanou osobu

V čem vidíte největší překážky podnikání?

Myslím, že největší překážkou, či limitem je vždy vlastní hlava. To ostatní jsou externality, které stejně nemůžete moc ovlivnit. Umět pracovat s vlastními emocemi, ať už pozitivními, či negativními, je snad nejdůležitější krok, jak odstranit, či minimalizovat překážky.

Kdo je Vaším osobním, případně podnikatelským vzorem?

Nikdy jsem neměl nějaké konkrétní vzory, osoby, které bych chtěl napodobovat. Spíše jsem obdivoval znalosti, vlastnosti, schopnosti obecně, kterými jsem se chtěl řídit nebo jich nabýt, ale nemám je spojeny s konkrétními osobami. Každý jsme originál, se svými silnými, ale i slabšími stránkami.

Kterou z Vašich vlastností považuje Vaše okolí za Vaši slabší stránku?

Myslím, že mé okolí zlobí mé zaměření na detail, alespoň tak usuzuji z reakcí lidí kolem mě. Když jsem se zeptal, tak prý moc nechválím.

Odpovídal Radek Veselý, předseda správní rady

Důvod nominace

Firma MALFINI, a.s. se jako středoevropský lídr na trhu reklamního textilu dlouhodobě zaměřuje na všechny oblasti společenské odpovědnosti a udržitelné podnikání, a to nejen v ČR, kde má své hlavní sídlo, ale také v dalších zemích střední Evropy i v oblasti Asie. Společnost MALFINI je specifická svým neobyčejným a rychlým rozvojem založeným na vizi, poslání, hodnotách a etice s jedinečným propojením strategie do práce všech zaměstnanců. Při komunikaci s nimi je patrný společný cíl rozvíjet a budovat dobré jméno firmy. Firma propaguje a podporuje rovné příležitosti a rozmanitost. Růst hodnoty společnosti, zvyšování konkurenceschopnosti, schopnost absorbovat a udržet růst je vnímán komplexně s vazbou na ochranu životního prostředí a cirkulární ekonomiku. Společnost klade velký důraz na ekologizaci svých provozů, přičemž strategie rozvoje je plně propojena do všech procesů, projektů a organizační struktury, což zajišťuje optimální implementaci změn a zmíněný rozvoj firmy. Důvodem k ocenění je i skutečnost, že MALFINI je multikulturní firma vstřícná k zaměstnancům z celého světa. Respektuje své kolegy z různých evropských zemí i spolupracovníky v asijských destinacích. Pomáhá jim překonávat jazykové i kulturní bariéry. Přestože je firma jako právní subjekt založena za účelem tvorby zisku, na prvním místě je v MALFINI vždy člověk. A to ať už se jedná o zmíněné zaměstnance a jejich loajalitu, tak o zákazníky i dodavatele, kteří s ohledem na dobré služby i spolupráci s firmou opakovaně spolupracují a v neposlední řadě i o stakeholdery, kteří jsou její neodmyslitelnou součástí. Právě spokojenost lidí klade MALFINI na přední místo ve svém podnikání.

Nominační kategorie

Partner

Nominoval/a:

zaměstnanec

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookies. Pokračováním v používání tohoto webu s tím souhlasíte. Více informací naleznete v Souhlasím Prohlášení o ochraně osobních údajů