Český Goodwill 2024

Hledáme podnikatele a firmy, kterých si lidé váží!

NOMINUJTE TEĎ

StartupJobs.com s.r.o.

Filip Mikschik

Ročník 2022

Představení nominované firmy

StartupJobs je česká online platforma, která se specializuje na to, aby pomohla startupům nalézt ty správné lidi. Již 25 tisíc lidí zde našlo svou práci snů ve více než 2500 firmách. Není to ale jen pracovní portál, je také vstupní branou do tohoto inovativního a neustále se vyvíjejícího prostředí.

StartupJobs pomáhá lidem hledat a najít smysluplnou práci a startupům získávat talentované zaměstnance. StartupJobs vnáší inovace také do světa HR - byl mezi prvními, kteří začali efektivně využívat inzerce pracovních pozic na Facebooku a výkonnostního marketingu obecně pro získávání kvalitních kandidátů. Práci zde hledají především ti, kteří preferují moderní pojetí firemní kultury před korporátem a chtějí se podílet na inovativních řešeních, které živé startupové prostředí nabízí.

StartupJobs je nosným pilířem celého startupového ekosystému v Česku. Disponuje encyklopedií startupů StartupJobs Insights, informuje o novinkách z tohoto světa ve svém  newsroomu. Přímo na webu si každý může otestovat svoje dovednosti a mnoho dalšího. Je komplexním průvodcem zákoutími světa startupů.

StartupJobs usiluje o maximální automatizaci HR procesů za pomoci moderních technologií, tedy o praktickou aplikaci HRTech. Cílem je co nejméně otravných procesů pro HR pracovníky, a naopak více času na kandidáty samotné.

StartupJobs založil Filip Mikschik ještě ve svém dětském pokoji. Tenkrát stránka obsahovala několik startupů. Nyní vyrostla na na více než tři tisíce aktivních firem, které inzerují pracovní nabídky. Každý druhý inzerent přijal alespoň jednoho člověka prostřednictvím StartupJobs. Hlavní tým tvoří 30 lidí. Za rok 2021 přes portál našlo práci přes 4000 lidí v 850 startupech.

Buď žralok, pracuj pro startup.

Mapa
Firma sídlí v Praze

3 otázky pro nominovanou osobu

Co Vás přivedlo do Vaší současné pozice?

Už je to přes 10 let, kdy jsem objevil svět startupů a dospěl k názoru, že kdybych měl někde pracovat, tak by to mělo být ve startupu. Jenž tehdy nebylo kde takovou práci najít, proto jsem se rozhodl s jednoduchou myšlenkou založit web s pracovními nabídkami ze startupů. A po těch deseti letech je z one man show firma s více než třiceti lidmi, která pomohla najít práci více než 25.000 lidem ve více než 2.500 firem.

V čem vidíte největší překážky podnikání?

Z mé zkušenosti se nejvíce překážek nachází v hlavě - v přemýšlení, ve strachu, který vzadu hlásí, že to nebude fungovat, že se to nepodaří. A když ten strach, pochybnosti a všechny tyto temné strany podnikání, o kterých se moc nemluví, překonáte a najdete si něco, co vytváří pozitivní hodnotu, máte z velké části vyhráno. A ostatně součástí podnikání je to překonávání překážek a vůle se nevzdat, i když se jich valí mnoho najednou.

Jakou vlastnost považujete za svoji nejsilnější stránku?

Když jsem přemýšlel nad tou mojí schopností, díky které tady i po deseti letech jsem a buduji firmu, tak je to schopnost řešit problémy. Nikdy jsem nebyl specialista v nějakém jednom oboru, vždy jsem věděl a uměl od všeho trochu a právě ta kombinace se schopností řešit problémy, je ta nejsilnější stránka. Postavte přede mne problém a vždy najdu nějaké řešení. Ať už je to v práci nebo v osobním životě.

Odpovídal Filip Mikschik, jednatel společnosti

Důvod nominace

Dává šanci ostatním a záleží mu na firmě a lidech. I po 10 letech se zajímá o team, udržuje s nimi kontakt v podobě týdenních sezení, kde se zajímá o člověka, jako takového. V době COVIDU rozvážel dárky sám autem, o Vánocích taktéž. Firmu řídí dobře, v černých číslech. Dává lidem uvnitř týmu šanci se posouvat dále.

Nominační kategorie

Inovace

Nominoval/a:

zaměstnanec

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookies. Pokračováním v používání tohoto webu s tím souhlasíte. Více informací naleznete v Souhlasím Prohlášení o ochraně osobních údajů