Český Goodwill 2024

Hledáme podnikatele a firmy, kterých si lidé váží!

NOMINUJTE TEĎ

Matějovský a.s.

Zdeněk Matějovský

Ročník 2022

Představení nominované firmy

Akciová společnost Matějovský je výrobcem tradiční české značky ložního povlečení a bytového textilu. Firmu Matějovský - povlečení založil Zdeněk Matějovský hned po revoluci, v roce 1990, když se svou rodinou doma na koleni ušil první cíchu. Ložní povlečení nejprve prodávali jen v blízkém okolí, přelom nastal po úspěšném kontraktu s obchodním domem Máj. Od tohoto okamžiku se firma začala rychle rozvíjet. Dnes společnost Matějovský svůj sortiment prodává nejen v Česku a na Slovensku, ale také v Polsku, Maďarsku, Chorvatsku či Slovinsku.

Stěžejním produktem je i dnes ložní povlečení s širokou nabídkou materiálů, rozměrů a originálních vzorů. Neustále se však sortiment rozrůstá o další textil do domácnosti – od utěrek, ručníků a osušek, přes prostírání, deky a plédy, až po dekorační závěsy a záclony nebo obrazy. Při výrobě je kladen důraz na kvalitu a stále více i na ochranu životního prostředí a využití přírodních surovin. To umožňují nejnovější výrobní postupy a technologické vybavení firmy. 

Značka Matějovský je zárukou kvality a udává směr v trendech moderního bydlení. Pod záštitou silného brandu navazuje společnost úspěšné spolupráce s renomovanými návrháři, umělci a vlastníky licencí, díky čemuž vznikají stále nové autorské kolekce. Zákazníci si tak mohou vybírat z energických vzorů uznávané módní návrhářky Blanky Matragi nebo uměleckých motivů od malířky Kateřiny Bohušíkové. Značnému úspěchu se těší také kolekce bytových doplňků s okouzlujícími kresbami Josefa Lady či s obrazy z díla Alfonse Muchy. 

Každý neúspěch tě nakopne k dalšímu úspěchu.

Mapa
Firma sídlí v Libereckém kraji

3 otázky pro nominovanou osobu

Co Vás přivedlo do Vaší současné pozice?  

Dřina, úsilí a touha vybudovat úspěšnou firmu.

V čem vidíte největší překážky podnikání?

Není snadné vytvořit a udržet stabilní kolektiv, který potřebuje každá úspěšná firma.

Jaké máte další podnikatelské plány?

Nepolevit a posouvat firmu neustále kupředu. Zaměřujeme se nyní hodně na udržitelné materiály, ekologické výrobky a méně zátěžové obaly. To je jeden z hlavních směrů, kterým se chceme ubírat.

Odpovídal Zdeněk Matějovský, majitel společnosti

Důvod nominace

„Matějovský je něco jako luxusní obchod s obleky mezi textilem pro domácnost. Moderní, ekologické, kvalitní materiál i služby. Velmi oceňuji různé řady produktů, luxusní materiály i doprovodné služby (například zkrácení povlečení). Tuto společnost, která se věnuje tradičnímu řemeslu, pozoruji již dlouho a myslím, že za ty roky udělala velký pokrok. Proto si ji vážím a jako klient nominuji.

Nominační kategorie

Tradice

Nominoval/a:

Klient

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookies. Pokračováním v používání tohoto webu s tím souhlasíte. Více informací naleznete v Souhlasím Prohlášení o ochraně osobních údajů