Český Goodwill 2024

Hledáme podnikatele a firmy, kterých si lidé váží!

NOMINUJTE TEĎ

Gooose s.r.o.

Libor Vedral

Ročník 2022

Představení nominované firmy

Společnost Gooose spoluzaložil Libor Vedral v roce 2006 a dnes v Praze provozuje síť restaurací, jež spojuje rukopis šéfkuchaře Davida Kaliny. Ve svých restauracích se navíc snaží vracet domům, v nichž sídlí, jejich ducha z dob, kdy byly významnými.

První z nich je vinohradská restaurace U Tellerů, která nabízí speciality moderní české kuchyně, ale také šťavnaté steaky z vlastní zrárny připravované na dřevěném uhlí. K pití hostům nabídne pečlivě ošetřený plzeňský Prazdroj z tanku nebo skleničku vína. V letních měsících potěší příjemnou zahrádkou, ze které lze sledovat čilý vinohradský ruch.

Druhá z restaurací, Mincovna, má prestižní adresu na Staroměstském náměstí. Restauraci vyhledávají jak turisté a návštěvníci Prahy, tak místní – našinci. Interiér a název restaurace odkazuje na pražskou mincovnu, která se v objektu před dvěma stoletími nacházela. Hned u vstupu zaujmou měděné pivní tanky nad barem. Kuchyně restaurace vychází z receptů z dob Rakouska-Uherska, výsledkem je tradiční česká kuchyně v moderním pojetí. Z historické oblasti Rakouska-Uherska je také nabídka vín. Ve vinném lístku dominují moravská a česká vína, jež doplňují zástupci z dalších zemí bývalé monarchie.

Do třetice všeho dobrého, restaurace Tiskárna v Jindřišské ulici nabízí zažít, jak jedli gurmáni za první republiky. Budova restaurace je umístěna v historickém areálu Státní tiskárny cenin. Prostory dříve sloužily jako sklad bankovního papíru a od roku 1928 se zde tiskly bankovky. Také při skladbě jídelního lístku se nechali inspirovat originálními recepturami z kuchařských knih z dob, kdy byl dům na vrcholu slávy.

Mapa
Firma sídlí v Praze

Důvod nominace

Libor Vedral dlouhodobě buduje v Praze kvalitní gastronomické podniky. V jeho podnicích se pracuje zejména z kvalitními surovinami od lokálních dodavatelů s důrazem na sezónnost. V menu vybraných podniků lze nalézt jak tradiční české pokrmy, tak zapomenuté speciality objevené ve starých českých kuchařkách. Zejména si u něho vážím, že v problematickém oboru gastronomie udržel v těžkých časech covidu většinu svých zaměstnanců pod stálým příjmem i za cenu vlastních nemalých ztrát.

Nominační kategorie

Partner

Nominoval/a:

obchodní partner

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookies. Pokračováním v používání tohoto webu s tím souhlasíte. Více informací naleznete v Souhlasím Prohlášení o ochraně osobních údajů