Český Goodwill 2024

Hledáme podnikatele a firmy, kterých si lidé váží!

NOMINUJTE TEĎ

OutdoorKWAK s.r.o.

Eva Hrstková a David Pařízek

Ročník 2023

Představení nominované firmy

Začala jsem podnikat v roce 2016, když jsem byla v šestém měsíci těhotenství a s 18 měsíční holčičkou doma při mateřské dovolené. Po společné domluvě jsem odkoupila od paní Červenkové know-how a začala šít spací pytle doma. Šicí dílnu mi pomohl manžel zrealizovat na půdě, kde jsem spacáky šila a také je tam plnila peřím. Chtěla jsem, aby moje výrobky byly něčím výjimečné, a proto jsem začal nabízet možnosti úpravy střihů na míru. Dále byla poptávka po odolném vrchním materiálu, aby vydržel ranní rosu nebo i déšť. A díky vývoji na Technické Univerzitě v Liberci, jsem se dostala k látce s nanovlákennou membránou, která tuto poptávku perfektně uspokojila. Rok 2019 byl zlomový, oslovil mě s objednávkou pan David Pařízek, který měl podobné zájmy jako já. Slovo dalo slovo a ze zákazníka se vyklubal společník. V tomto a následujícím roce probíhala příprava na to, abychom společně mohli založit firmu OutdoorKWAK s.r.o.

Se společnou vášní jsme se vrhli do vývoje a inovací spacích pytlů a abychom dokázali využít velkého potenciálu nanovlákenné membrány s peřím, začali jsme se věnovat i oblečení, které se přesně hodí do zimního Libereckého počasí.

Rozvoj firmy je rychlý, jsou chvíle kdy bych řekla že jsem se ani nenadechla a je další půl rok za námi. V naší partě nás už je 12 a snažíme se svou práci dělat s velkou pečlivostí, láskou a selským rozumem. Rádi tvoříme sny svým zákazníkům, a to jak v realitě podle přání, tak i ve spánku a v kvalitním spacáku.

Tvoříme sny.

Mapa
Firma sídlí v Libereckém kraji

3 otázky pro nominovanou osobu

V čem vidíte největší překážky podnikání?

Největší překážkou, a to v čemkoliv je naše psychika, náš strach. Strach z nezdaru, strach z neznáma, strach o finanční zázemí. Protože nedostatečné finanční prostředky pro začínajícího podnikatele je snad největší strašák. 

Máte v podnikání nějaký vzor?

V začátku podnikání to byl Josef Rakoncaj, nikdy jsem jeho značku nebrala jako konkurenci, ale naopak byla pro mne vzorem. Postupem času jsem přišla na to, že není potřeba mít vzor, ale mít cíl. A to je vyrábět dobré a kvalitní výrobky.

Kterou z Vašich vlastností podle Vás nese Vaše okolí s nelibostí?

Je možné, že na některé lidi působím tak, že důležité věci zlehčuji. Ale opak je pravdou jen se nenechám vystresovat a kazit si den s něčím co nedokážu hned změnit.

Odpovídala Eva Hrstková, spolumajitelka

Důvod nominace

Malá firma, která má ale šikovné české ruce. Jsou velmi pracovití a do spacáků zapálení - neustále inovují, vylepšují a rozšiřují sortiment.

Nominační kategorie

Made in Czechoslovakia

Nominoval/a:

Sestra mé známé. Sleduji jak se jim daří a neustále rostou.

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookies. Pokračováním v používání tohoto webu s tím souhlasíte. Více informací naleznete v Souhlasím Prohlášení o ochraně osobních údajů