Český Goodwill 2024

Hledáme podnikatele a firmy, kterých si lidé váží!

NOMINUJTE TEĎ

Postýlkov s.r.o.

Romana Marvanová

Ročník 2023

Představení nominované firmy

Jsme malé rodinné truhlářství, které se specializuje na výrobu kvalitních postýlek z masivu pro děti, ale vlastně i celou rodinu. Celý náš projekt vznikl neplánovaně, ale z potřeby vybrat dostatečně bytelnou, a hlavně českou postel z masivu. U konkurencí jsme našli postýlky, do kterých by se manžel nevešel nebo byly částečně dodávaný z jiných koutů země, což nám i kvůli zachování ekonomického trhu v naší republice přišlo škoda :). Navrhli jsme si tak postel vlastní. Ta se líbila všem našim známým, práce přibývalo, a tak vznikl Postýlkov jako takový. 

Zakládáme se na rodinném a přátelském prostředí. Já postele navrhuji tak, jako by byly pro moje děti nebo je po osobní či online konzultaci upravím na míru dle potřeb zákazníků. V dílně jsou dva truhláři včetně mého manžela, kteří postele postaví, a ostatní je pak do poslední třísky ručně obrousí a natřou. Na finální a dokončovací proces pak dohlíží moje sestra Ája. V naší dílně převažuje spíš ženský kolektiv, všimli jsme si totiž, že maminky mají větší smysl pro detail a preciznost, protože postele ladí nejen k estetice, ale hlavně bezpečnosti.

Umíme vyrobit asi jakoukoliv postel, se šuplíky, s další přistýlkou, patrové, domečkové, treehousy, dětské domečky... fantazii se meze nekladou. Jen vždy s rozvahou se snažím zákazníkům poradit, aby na postel nekoukali pouze okem, ale i z dlouhodobého hlediska a funkčnosti.

Celý chod naší firmy si zakládá na výrobě a distribuci pouze českých a lokálních dodavatelů. Necháváme si míchat naše odstíny voskových olejů a řídíme se heslem: „Co si z lesa vezmeme, to tam také vrátíme.“ Za každou postýlku tudíž koupíme sazeničku stromu, díky kterým podporujeme i české lesníky, ať už přes Sázíme Česko, kde si sazeničku mohou i naši zákazníci přidat k objednávce, nebo nadaci Dřevo je cesta. Naším cílem je jednou mít krásný hustý postýlkovský lesík :).

Dlouhodobě podporujeme děti, které to nemají v životě jednoduché. Ať už rodinu vybereme my nebo necháváme výběr i na našich zákaznících. Nejen třeba o Vánocích, ale v průběhu celého roku pošleme postýlku tam, kde to více než potřeba. Na jaře jsme se stali také hrdým sponzorem nadace Spolu na draka a další...

Máme také projekt zvaný „Druhá šance“ – občas se stane, že je dřevo 2. jakosti nebo se při dopravě někde lehce odře či není postel ve 100% kvalitě, jak bychom si představovali. Takové postýlky opravíme a prodáme za dostupnější cenu právě třeba i do rodin, kde by si masivní postel v plné ceně nemohli dovolit.

Celá naše firma se řídí mottem: „Přestože jsou naše postýlky typově stejné, každá z nich má svůj jedinečný příběh.“ O každé z nich totiž víme, pro koho jsou a kam jedou. Zákazníci nám volají, posílají fotky prvního velkého spaní nebo třeba i z porodnice, že budeme mít nového zákazníka. Máme s většinou opravdu úzký a krásný skoro rodinný vztah. Postýlky si také kvůli zachování kvality osobně rozvážíme do všech koutů až po Bratislavu.

Přestože jsou naše postýlky typově stejné, každá z nich má svůj jedinečný příběh.

Mapa
Firma sídlí v Pardubickém kraji

3 otázky pro nominovanou osobu

Co Vás na podnikání nejvíc těší?

Těší nás, že můžeme zachovat poctivé českého řemeslo, díky kterému se v našich postelích pohodlně vyspí klidně celá rodina. Jsme součástí prvních velkých životních milníků jako je třeba spaní v prvním velkém pokojíčku a podobně.

Zbývá Vám čas na odpočinek? Jaké máte koníčky?

Poslední měsíce jsou v naší dílně popravdě náročné. Kvůli úrazům nebo nemocím doháníme s manželem skluz do pozdních i víkendových hodin. Manžel ale miluje rybaření, společně rádi trávíme čas třeba u wakeboardingu, nebo hlavně trávení času s našimi dětmi.

Kterou z Vašich vlastností podle Vás nese Vaše okolí s nejmenší libostí?

Ne každý umí zkousnout moji upřímnost. Pokud se mi něco nelíbí, dám to znát, a je to vlastnost, kterou každý nemá v oblibě :). A také občas moc mluvím! :))))

Odpovídala Romana Marvanová, jednatelka

Důvod nominace

Dobrý den, Nominuji tuto úžasnou firmu, protože je to poctivá a krásná rodinná firma, která dělá svou práci parádně, s láskou ke všem svým zákazníkům. I nám v roce 2020 výrazně pomohli v nelehké životní situaci. Dodnes si této rodiny a jejich práce moc vážím a touto nominací bych ráda dala ještě jednou najevo Velké díky.

Nominační kategorie

Tradice

Nominoval/a:

obdarovaný zákazník

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookies. Pokračováním v používání tohoto webu s tím souhlasíte. Více informací naleznete v Souhlasím Prohlášení o ochraně osobních údajů