Český Goodwill 2024

Hledáme podnikatele a firmy, kterých si lidé váží!

NOMINUJTE TEĎ

Vividbooks s.r.o.

Vít Škop

Ročník 2023

Představení nominované firmy

Vividbooks jsou digitální učebnice, které nabízí učitelům vše potřebné pro moderní a smysluplnou výuku vědních oborů na základní škole. Jsou postaveny tak, aby se žáci učili formou aktivního učení, kladením otázek, kritického myšlení a uvažování nad látkou. 

Vividbooks tvoříme s důrazem na potřeby učitelů a žáků. Náš nástroj musí být pro jakéhokoliv učitele dobrým pomocníkem v hodině. Jedině tak může plnit cíl, který jsme si předsevzali na začátku – pomáhat v žácích probouzet pozitivnější vztah k vědě. Věříme totiž, že právě dobrý vztah k fyzice, chemii, matematice a logickému uvažování bude v budoucnu klíčový pro jejich uplatnění.

Vividbooks vznikla jako diplomová práce na Vysoké škole Umělecko-průmyslové. Tam jsme společně s učitelem Františkem Cábem představili naši vizi o učebnicích budoucnosti. Díky kolegovi Danovi Ondráškovi a Investoru Jindřichovi Horákovi jsme začali vizi utvářet v realitu. V současné době se s Vividbooks učí ve více než 500 školách a k fyzice přibyla chemie, matematika a přírodopis. Vedle digitální verze máme i tištěné učebnice a pracovní sešity. Pracujeme na využití umělé inteligence v rámci příprav hodin a testů. 

Mapa
Firma sídlí v Praze

3 otázky pro nominovanou osobu

Co Vás na podnikání nejvíc těší?

Možnost učit se nové věci a ovlivňovat úspěch či neúspěch.

Jaké te plány do budoucna?

Pracovat efektivněji.

Kterou z Vašich vlastností podle Vás nese Vaše okolí s nejmenší libostí?

Nesystematičnost a roztěkanost.

Odpovídal Vít Škop, jednatel

Důvod nominace

Vítek Škop je grafický designér, který pracoval na vizuálech pro festival Dvořákova Praha, navrhl také vizuální styl pro Národní hřebčín Kladruby nad Labem, aplikaci Prague Histories, nebo podobu lyží pro značku Sporten. V jeho aktuálním projektu vytváří pro žáky základních škol učebnice fyziky fungující na principu rozšířené reality a snaží se tak současnou podobu výuky a školství dostat na další úroveň.

Nominační kategorie

Inovace

Nominoval/a:

kamarád(ka)

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookies. Pokračováním v používání tohoto webu s tím souhlasíte. Více informací naleznete v Souhlasím Prohlášení o ochraně osobních údajů