Český Goodwill 2024

Hledáme podnikatele a firmy, kterých si lidé váží!

NOMINUJTE TEĎ

Dovolená-na-přání s.r.o.

Karel Topič

Ročník 2023

Představení nominované firmy

Cestovku jsem založil z Austrálie, kde jsem 6 let pobýval, v podstatě v písku na pláži, kde jsem přemýšlel co a jak a maloval si to do písku. Následně po večerech tvořil, zkoušel a vymýšlel. Nevěděl jsem, zda můj koncept individuální dovolené na míru bude fungovat, ale postupně a pomaličku jsme se vypracovali na největšího specialistu na Austrálii a Zéland na českém trhu. Nabízíme hojně zájezdy na míru již od roku 2009 a v dnešní době běžně i zájezdy v malých skupinkách s českým průvodcem. Dnes máme specializaci i na Latinskou Ameriku, Asii i Afriku, vše na základě osobní zkušenosti. Perličkou jsou naše zájezdy s českým průvodcem na Antarktidu či Cesta kolem světa na 40 dní. Vše má samozřejmě svůj vývoj a jsem rád, že s našimi produkty směle konkurujeme větším hráčům na trhu, kteří jsou zde již od roku 1990. Rosteme postupně, bez cizího kapitálu, rodinným tempem a bez zbytečných rizik. Lidé oceňují především vstřícnost, vše na míru nebo malé skupinky.

Vždy jsem chtěl podnikat, jen nevěděl s čím a při svém pobytu v Austrálii jsem na to přišel, zkusil to, a z "garážových" začátků jsem vybudoval úspěšnou a zavedenou značku, cestovku, která je známá v oboru jako specialista na Austrálii a Zéland. Samozřejmě cestování je vášeň a koníček a jsem nadšený, že se to stalo i mou prací. Vždy jsem rád cestoval a nápad vznikl postupně, během mých cest či života v Austrálii.

Jsme rodinná cestovní kancelář specializující se na poznávací exotické zájezdy. Máme klienty z celé České i Slovenské republiky, Sídlo a pobočku ve Zlíně, i kolegu a pobočku v Praze. S klienty komunikujeme online, telefonem, velký důraz klademe na naše webové stránky a samozřejmě nás klienti mohou navštívit i osobně.

Zákazníci jsou lidé, kteří chtějí procestovat a poznat vzdálené kouty naší krásné planety, jsou to vesměs lidé starší, klidně i důchodového věku, a často jim těmito cestami plníme jejich dávné sny. V menší míře máme samozřejmě i zákazníky mladší, např. kolem 30 let věku. Co je v péči o ně důležité? Sázíme na osobní přístup, férové jednání, včasné odpovědi. Důležité je, co se domluví, to platí. Přece jen jsme malá firma a zakládáme si na naši pověsti, což v tomto oboru není jednoduché, ale snažíme se. Jinak děláme drtivou většinu věcí na míru, Již od roku 2009, a to je něco co lidé oceňují. K tomu přidejme, že skupinové zájezdy jezdíme ve velikosti do 10 osob, a to jen podtrhuje náš osobní přístup.

Máme 4 zaměstnance. Snažím se, aby každý ve firmě cítil osobní vazby, abychom byli přátelé a aby zde panovala rodinná atmosféra. Spojení s firmou, samozřejmě společné obědy, teambuildingové akce, sportovní akce, spoluúčast zaměstnanců na zisku, po vzoru Tomáše Bati. Jsme přeci ze Zlína, ne? Osobní přístup, když potřebují řešit nějakou situaci, ať už vstřícný postoj k pracovní době či jiné úlevy, finanční pomoc, když je třeba. Snažíme se vyhnout byrokracii a být lidští. Slavit společně různé milníky a být na sebe milí.

Velká inspirace panem Baťou, jedno z jeho hesel: "Co chceš – můžeš!"

Mapa
Firma sídlí ve Zlínském kraji

3 otázky pro nominovanou osobu

Co Vás na podnikání nejvíc těší?

Svoboda, odpovědnost, přímá souvislost s výsledky.

Čeho si nejvíc vážíte v obchodních vztazích?

Lidského přístupu a férovosti.

Jakou vlastnost považujete za svoji nejsilnější stránku?

Dělat věci hned a dotáhnout je.

Odpovídal Karel Topič, společník

Důvod nominace

Karel vybudoval CK s osobním a rodinným přístupem od nuly. Postavil ji na základě svých zkušeností z Austrálie a cest, co podnikl. Je velmi zapálený, obětavý a poctivý podnikatel, kterého nezlomila ani korona krize v cestovním ruchu.

Nominační kategorie

Partner

Nominoval/a:

kamarád(ka)

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookies. Pokračováním v používání tohoto webu s tím souhlasíte. Více informací naleznete v Souhlasím Prohlášení o ochraně osobních údajů