Český Goodwill 2024

Hledáme podnikatele a firmy, kterých si lidé váží!

NOMINUJTE TEĎ

ADRIA – NEPTUN, spol. s r.o.

Karel Doubek

Ročník 2023

Představení nominované firmy

Restaurace U Pinkasů patří do ryze české společnosti Adria – Neptun, spol. s r.o., která si od roku 1991 vzala za cíl poskytovat vysoce kvalitní služby v cestovním ruchu v České republice. Všechny provozovny, které vlastní a řídí, jsou umístěny v historických místech a budovách, v zónách pod patronací UNESCO.

Naším cílem je spokojený host, který se rád vrátí nejen do našeho hotelu či restaurace, ale i do České republiky. Hotel Adria a jeho Triton Restaurant, Hotel Zlatá hvězda v Třeboni i Restaurace U Pinkasů jsou hrdí na to, že patří ke společnosti, která již dlouhá léta poskytuje návštěvníkům z celého světa kvalitu, pohostinnost a příjemné zázemí pro pobyt v České republice.

Restaurace U Pinkasů je první pražská plzeňská restaurace, založená v roce 1843.  Jedná se o tradiční českou restauraci, kde se poprvé v Praze začal čepovat Plzeňský Prazdroj. Špičkově ošetřené a tradičním způsobem čepované  pivo z nerezových tanků nabízíme ve třech podlažích s tím, že každý z těchto prostorů osloví hosty zcela jedinečnou a specifickou atmosférou. Restaurace je držitelem prestižního ocenění Hvězda sládků. V letních měsících jsou hosté vítání na Gotické pivní zahrádce, která patří k nejhezčím a nejklidnějším v centru Prahy. Letos restaurace slaví 180. výročí od svého vzniku.

Restaurace U Pinkasů má 24 stálých zaměstnanců. Spolupracujeme s Českým atletickým svazem (ČAS) a také s Plzeňským Prazdrojem a.s. na akcích jako např. tradiční běh výčepních Pinkasova noční můra.

Letní zahrádka Restaurace U Pinkasů sousedí s Františkánským klášterem a tak již dlouhá léta podporujeme a udržujeme dobré vztahy s řádem karmelitánů z Chrámu Panny Marie Sněžné. 

U Pinkasů, zde jsou si všichni rovni.

Mapa
Firma sídlí v Praze

3 otázky pro nominovanou osobu

Co Vás na podnikání nejvíc těší?

Práce - zejména v gastronomii - umožňuje hravost, kreativitu. Ta mi pomáhá v tom, že mohu v jednom oboru a v jedné firmě setrvat dlouho – tedy aktuálně 31 let. Těší mě, že mám ve firmě kolem sebe lidi, s nimiž mě baví spolupracovat. No a největším potěšením pak pro mě je, když vidím, že produkt a služba, kterou poskytujeme, někomu způsobila potěšení, radost, spokojenost, že o ní vypráví anebo že dokonce nějakým způsobem ovlivnila jeho myšlenky, pohled na svět apod.

Čeho si nejvíc vážíte v obchodních vztazích?

Sebelépe vycizelovaná psaná smlouva nenahradí to, že si obchodní partneři důvěřují a navzájem drží dané slovo.

Kdo je Vaším vzorem osobním, případně podnikatelským vzorem?

Napadají mě čtyři lidé, kteří mě na cestě významně ovlivnili: moje maminka – skvělá kuchařka, můj učitel na kuchařské škole pan Luka, při jehož výkladu technologických postupů mi tekly sliny po bradě, pan Končický, můj předchůdce na mé současné pozici, jemuž jsem měl možnost mnoho let dělat zástupce a který patřil ke gardě hoteliéru takříkajíc s velkým „H“, a pan Vladimír Tichý, spolumajitel naší společnosti, který mi svým zemitým pohledem na svět pomáhal v myšlenkách překonávat občasné překážky na cestě a s chutí v ní pokračovat.

Odpovídal Karel Doubek, společník

Důvod nominace

Restaurace U Pinkasů v tomto roce slaví 180. výročí založení Jakubem Pinkasem. Navazuje na dlouholetou dobrou pověst a i tradici.

Nominační kategorie

Tradice

Nominoval/a:

vím o něm zprostředkovaně přes štamgasty

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookies. Pokračováním v používání tohoto webu s tím souhlasíte. Více informací naleznete v Souhlasím Prohlášení o ochraně osobních údajů