Český Goodwill 2024

Hledáme podnikatele a firmy, kterých si lidé váží!

NOMINUJTE TEĎ

Vasky trade s.r.o.

Václav Staněk

Ročník 2023

Představení nominované firmy

Narodil jsem se ve Zlíně, který je kolébkou obuvnictví a silně spjatý s osobností Tomáše Bati. Už jako malý jsem věděl, že chci podnikat, když jsem dospíval, bylo poměrně brzy jasné v čem. Chtěl jsem, aby se o Zlínu mluvilo opět jako o obuvnickém městě a ševcovina zde nezanikla, ba naopak dále vzkvétala. Značku Vasky jsem založil ve svých 18 letech, kdy jsem se rozhodl navázat na zlínskou obuvnickou tradici.

Dnes mají Vasky sedm a půl let, kdy vyrábějí kvalitní koženou obuv a dodávají ji do Čech a na Slovensko. Brzy nás čeká zařazení portfolia na mezinárodní marketplaces, skrze které bychom chtěli vyzkoušet zájem zákazníků i na zahraničních trzích.

V portfoliu Vasek najdete dámskou elegantní obuv, dětskou obuv, pantofle až po zimní vyteplené pohorky pro ženy i muže. Letos jsme vyrobili také první tenisky z prodyšné látky s podešví z přírodního kaučuku. U všech si ale vždy zakládáme na minimalistickém designu, udržitelném přístupu a kvalitě a pohodlí pro naše zákazníky.

V roce 2022 se společnosti Vasky trade s.r.o. podařilo prodat 200 000 párů bot.

Václav byl mimo jiné v roce 2019 zařazen do prestižního žebříčku Forbes 30pod30 a na začátku roku 2020 vyhrál v soutěži “EY Podnikatel roku” v kategorii začínající podnikatel. Kromě Vasek je spolumajitelem značek Bagind, Wuders, Paon a majitelem marketingové agentury inhubo. Posledním velkým počinem bylo nedávné odkoupení značky Botas, kterou chce dál rozvíjet.

Každým krokem blíže cíli. 

Mapa
Firma sídlí ve Zlínském kraji

3 otázky pro nominovanou osobu

Co Vás na podnikání nejvíc těší?

Když z myšlenky, která vznikne v hlavě se stane zhmotnění v reálném světě - produkt, prodejna,.. Přetváření myšlenek v realitu.

V čem vidíte největší překážky podnikání?

Je to především o vytrvalosti. V podnikání potkáváte překážky na denní bázi. Jde především o překonávání limitů daného podnikatele. Jde o to, přistupovat k překážkám jako k běžným úkolům, které jsou součástí podnikání. Poslední roky jsme mohli vidět, že každý rok může být plný nástrah – covid, válka na Ukrajině, lockdown, inflace. Největší výsadou v dnešní době je za mne flexibilita – umění se přizpůsobit.

Zbývá Vám čas na koníčky? Pokud ano, jaké provozujete?

Rád čtu, trávím čas s kamarády a mimo to se snažím, abych každý den měl alespoň nějakou sportovní aktivitu – běh, posilovna, fotbal, tenis...

Odpovídal Václav Staněk, společník

Důvod nominace

Mladý člověk z Baťova Zlína, který se v 18 letech rozhodl vrátit českou obuv do módy. Obdivuhodný není jen způsob, kterým značku vybudoval, ale i společenská odpovědnost (příklad Botas), kterou zastává. Vasky primárně bere od regionálních prodejců a dbá na udržitelnost. Pan Staněk se tak podle mne stal budoucností nejen pro odvětví české obuvi, ale i pro podnikání jako takové. A za to si ho vážím.

Nominační kategorie

Tradice

Nominoval/a:

Obdivovatel

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookies. Pokračováním v používání tohoto webu s tím souhlasíte. Více informací naleznete v Souhlasím Prohlášení o ochraně osobních údajů