Český Goodwill 2024

Hledáme podnikatele a firmy, kterých si lidé váží!

NOMINUJTE TEĎ

IAM Prague s.r.o.

Lidija Kovařík

Ročník 2023

Představení nominované firmy

Muzeum iluzivního umění v Praze je první muzeum svého druhu v České republice. Vzniklo jako dočasná výstava děl několika českých umělců v domě U Červené lišky, přesně naproti orloji. Na základě velkého zájmu veřejnosti o výstavu se rozrostlo ve stálou expozici.

Originální umělecká díla domácích i zahraničních umělců vycházejí z konceptu optických klamů. Součástí expozice byla také první NFT galerie v Evropě. Exponáty v IAM Prague přenáší historické techniky vytváření uměleckých iluzí do doby selfie a sociálních médií 21. století a vybízí návštěvníky ke hře a interakci s vystavenými díly.

Některé iluze se vztahují k významným událostem a osobnostem českých dějin, například Tomáš Baťa, obléhání Prahy Švédy, defenestrace, Karel IV. nebo Anežka Česká. V muzeu vyzkoušíte reverzní perspektivu v dílech významného umělce Patricka Hughese, prohlédnete si 3D anamorfózy od Patrika Proška, objevíte metalurgické obrazy Ladislava Vlny nebo budete žasnout před 3D obrazy Ivany Štenclové a Zdeňka Daňka. V současné době se muzeum nachází v Melantrichově ulici.

Na základě zisku ocenění Travellers' Choice největšího mezinárodního turistického portálu Tripadvisor, již druhým rokem po sobě se řadíme mezi 1 % nejlepších turistických subjektů na světě, na základě čehož jsme aktuálně na skvělém 12. místě v ČR. Spolupracujeme s řadou turistických, podnikatelských, vzdělávacích, sportovních a charitativních institucí, pro které jsme významným prostředníkem kulturní výměny, vzájemného porozumění a spolupráce mezi lidmi.

Všichni naši zaměstnanci a externí spolupracovníci jsou zároveň ambasadory muzea, hluboce chápající a prezentující naše hodnoty. Často pořádáme obchodní setkání, účastníme se četných mezinárodních konferencí, podporujeme sportovní, módní, kulturní, vědecké a vzdělávací akce.

Pravidelně hostíme děti z dětských domovů nebo s různými charitativními organizacemi pořádáme akce na pomoc seniorům, nemocným dětem a všem, kteří pomoc potřebují.

Život je přítomnost, kterou je potřeba poznat.

Mapa
Firma sídlí v Praze

3 otázky pro nominovanou osobu

Čeho si nejvíc vážíte v obchodních vztazích?

Upřímnosti, se kterou rychleji a jednodušeji dosahujeme společných dohod, snáze vyhodnotíme situaci, máme jasnější představu o možnostech, efektivně trávíme čas vyjednávání a nakonec k oboustranné spokojenosti uzavřeme obchod, kterým začíná nová etapa obchodního vztahu. Právě tato neustálá změna mě inspiruje, jelikož s sebou přináší dynamiku.

Jaké máte koníčky?

Mojí největší láskou je studium psychologie a meditace, které se prolínají v každé minutě mého života. Ráda hraji tenis, golf, jezdím na kole, lyžuji, plachtím s rodinou. Mezi těmito aktivitami ráda píšu, takže si jsem jistá, že v příštích letech vyjde nějaká další kniha.

Kterou z Vašich vlastností podle Vašeho názoru nese Vaše okolí s nejmenší libostí?

Proaktivitu, rychlé přemýšlení, které někdy nedokážou sledovat způsobem, kterým to dělám já.

Odpovídala Lidija Kovařík, ředitelka

Důvod nominace

Nominuji Lidiji, protože vede zajímavou firmu, která je mimořádně úspěšná na poli zábavy, poznání a kultury. V rámci Prahy pak představuje důležitý zájmový bod, který činí pro mnoho mezinárodních turistů jejich návštěvu Prahy nezapomenutelnou. V rámci expozice Illusion Art Museum Prague je přivedena pozornost k řadě významných českých osobností, historických kontextů a celospolečenských témat.

Nominační kategorie

Made in Czechoslovakia

Nominoval/a:

kamarád(ka)

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookies. Pokračováním v používání tohoto webu s tím souhlasíte. Více informací naleznete v Souhlasím Prohlášení o ochraně osobních údajů