Český Goodwill 2024

Hledáme podnikatele a firmy, kterých si lidé váží!

NOMINUJTE TEĎ

Hanako

Hana Krauseová

Ročník 2023

Představení nominované firmy

Jsem vystudovaný textilák a celý svůj dospělý život se k tomu hrdě hlásím. Baví mě propojovat technologie, střihy, barvy i grafické tisky.

Svým klientům pomáhám vyvíjet produkty, které jsou funkční a esteticky atraktivní zároveň. V sériových výrobách je snadné fungovat v určitých stereotypech, a proto jsem tu já, abych ukázala nové možnosti a rozšířila obzory, vnesla nové úhly pohledu.

Už mnoho let spolupracuji s českými výrobci textilu a tvořím pro ně vzory, potisky, střihy a ilustrace. Abych plnila přání také trochu sama sobě, začala jsem tvořit a nabízet produkty pod vlastní značkou Hanako. Uplatňuji v ní svou vášeň pro detaily a tvořím autorské doplňky, do kterých dávám duši i humor.

Ve své malé dílně v centru Pardubic navrhuji kabelky s vlastními grafickými motivy. Ladím tvary a střihy a do nich na míru potom tvořím ilustrace. Díly si nechávám potisknout profesionály a spolupracuji s několika firmami a řemeslníky od nás z regionu. Vznikají tak malé série autentických doplňků, které nabízím na designových marketech a na vlastním e-shopu.

Mým cílem je dopřávat zákaznicím neokázale originální osobní kousky, které budou milovat. Dělá mi radost, když se ke mně klientky vracejí a podporují nejen můj sen o nezávislém podnikání, ale také poctivou práci českých tvůrců.

Dobře vymyšlené osobní kousky.

Mapa
Firma sídlí v Pardubickém kraji

3 otázky pro nominovanou osobu

Čeho si nejvíc vážíte v obchodních vztazích? 

Vážím si firem, které se dokáží budovat udržitelný byznys, a přesto neztratily nadšení a lásku ke svému oboru. Vážím si srdcařů, kteří se zajímají o inovace, udržitelnost a etický přesah a neměří vše pouze ziskem.

Kdo je Vaším vzorem?

Všichni místní tvůrci a malí podnikatelé, kteří si splnili sen, rostou, vzdělávají se a dokážou vyvážit výdělek i nadšení do fungující rovnice.

Máte nějaké koníčky, při kterých relaxujete? 

Ráda plánuji výlety s rodinou. Párkrát do roka se mi podaří vyšetřit čas jen pro sebe a udělat si vícedenní single vandr. Jen já a krajina, cesta je cíl. Je to velmi osvobozující.

Odpovídala Hana Krauseová, návrhářka

Důvod nominace

Hanka je Hanako design. Od samého začátku vytváří krásné řemeslné kousky - trička, šaty, kabelky, autorské doplňky - s jedinečným designem. Vše vzniká v jejích rukou, v její dílně v Pardubicích. Od střihu až po finální dočištění výrobku. Nadšená, šikovná paní, která rozdává svými kousky radost mezi své zákazníky.

Nominační kategorie

Tradice

Nominoval/a:

zákazník

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookies. Pokračováním v používání tohoto webu s tím souhlasíte. Více informací naleznete v Souhlasím Prohlášení o ochraně osobních údajů