Český Goodwill 2024

Hledáme podnikatele a firmy, kterých si lidé váží!

NOMINUJTE TEĎ

Folky od moravské holky

Karla Michalíková

Ročník 2023

Představení nominované firmy

Jako malá holka jsem tancovala ve folklorním kroužku. Lidové písničky jsem také od mala zpívala. Folklor mě tedy provázel celým životem. I přesto že se živím jako zpěvačka a rádiová moderátorka, potřebovala jsem se realizovat i v něčem rukodělném, co by mě dokázala odreagovat od všedních starostí.

Před dvěma lety mi náš rodinný přítel, farář, představil kouzlo vyšívacího stroje. Okamžitě jsem takový stroj chtěla mít doma a přesně jsem věděla, co na něm budu vyšívat – své milované lidové motivy. Vždyť je přece nutné udržovat tradice. Je nutné předávat našim dětem krásu folkloru – je to naše kulturní dědictví a nabízí tolik krásného.

Já se ale nechtěla ubírat jen směrem domácího folkloru, ale protože miluju barvy a květiny, rozhodla jsem se ve svých výšivkách inspirovat lidovým uměním celého světa. Vznikly nádherné výšivky, které jsou inspirované např. Kolumbií, Španělskem, Polskem nebo také Slovenskem. Výšivky si navrhuji sama přes speciální program nebo je odkupuji i s licencí od autorů z celého světa. Jsem si sama sobě jediným zaměstnancem. Vše od nápadu, realizace, přes výrobu až po nafocení, reklamu a odeslání dělám sama. Mou hlavní obživou je stále moderování a zpěv, ale vyšívání je mou velkou vášní. Nikdy bych nevěřila, že právě díky tomuto nápadu vyhraju takovou soutěž jako je Živnostník roku MSK 2022. Je to krásná inspirace pro ženy, které si myslí, že s dětmi „další život“ končí. Já mám tři děti a jde to. ;-) 

Dělej to, co tě baví a naplňuje, a nikdy nebudeš naštvaný na to, že je pondělí. 

Mapa
Firma sídlí v Moravskoslezském kraji

3 otázky pro nominovanou osobu

Co Vás na podnikání nejvíc těší?

Že mohu předávat potěšení z lidového umění dál a udržovat tak některé tradice.

Čeho si nejvíc vážíte v obchodních vztazích?

Spolehlivosti a důvěry.

Kdo je Vaším vzorem osobním, případně podnikatelským vzorem?

Všechny ženy-podnikatelky, které vybudovaly velký byznys a dokázaly to skloubit s rodinným životem.

Odpovídala Karla Michalíková, majitelka

Důvod nominace

Inspirativní žena, matka tří dětí, workoholička. Moderátorka Hitrádia Orion, zpěvačka. Od roku 2021 vlastní vyšívací dílnu, kde vyrábí vyšívané dárky inspirované celosvětovým folklorem a lidovým uměním. S tímto podnikatelským nápadem se loni stala živnostníkem roku moravskoslezského kraje. Nutno podotknout, že nemá jediného zaměstnance. Vše dělá sama - od komunikace se zákazníkem, reklamy až po samotnou výrobu, návrhy, balení a odesílání.

Nominační kategorie

Tradice

Nominoval/a:

zakaznik

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookies. Pokračováním v používání tohoto webu s tím souhlasíte. Více informací naleznete v Souhlasím Prohlášení o ochraně osobních údajů