Český Goodwill 2024

Hledáme podnikatele a firmy, kterých si lidé váží!

NOMINUJTE TEĎ

Showmax s.r.o.

Jan Špitálník

Ročník 2023

Představení nominované firmy

Společnost Showmax s.r.o. vznikla původně jako malý startup v Berouně a dlouho rostla pod vedením zakladatele Antonína Krále. Od začátku se specializuje na technologický vývoj platformy pro video streaming, tedy sledování filmů a seriálů např. na mobilních zařízeních. V roce 2015 došlo k odkoupení startupu africkou zábavní společností Multichoice Group (MCG) a přišel re-brand právě na Showmax, který pražský tým dál technologicky rozvíjel. MCG uvedla Showmax na trh před příchodem Netflixu nebo Amazon Prime Videa (2016) a Showmax drží na africkém kontinentu mnohá prvenství, např. první nabídl možnost stažení obsahu a sledování offline nebo čistě mobilní plán předplacených služeb. Showmax je současně nejvýše hodnocená africká streamingová aplikace jak v Google Play, tak App storu a je dostupný v 50 zemích Afriky a 30 zemích diaspory.

V březnu 2023 bylo oznámeno partnerství Showmaxu a Comcastem vlastněného NBCUniveral a Sky, které přinese zákazníkům Shomaxu přístup k mezinárodně ceněnému obsahu NBCUniversal a Sky, nebo ke knihovnám partnerů jako jsou HBO, Warner Brothers International, Sony a dalších, stejně jako k nejlepším sportovním přenosům zahrnujícím anglickou Premier League (EPL), a to vše dostupné na globálně škálovatelné Peacock platformě.

Tým Showmaxu, který nyní čítá 170 lidí, se už aktivně podílí na práci na projektech Sky, a to především ve spolupráci s Portugalskem nebo Velkou Británií. Dál zůstává v Praze a zachovává si i dál svou startupovou firemní kulturu, kde je hlavním zájmem všech pracovat společně, podporovat se, naslouchat zákazníkům, a nabízet co možná nejlepší služby. Z portfolia Sky, na jehož technologickém vývoji se tým podílí, je v Čechách dostupný Sky Showtime.

Freedom and responsibility, Showmax is you!

Mapa
Firma sídlí ve Středočeském kraji

3 otázky pro nominovanou osobu

V čem vidíte největší překážky podnikání?

Přál bych si, aby se více smazal rozdíl mezi OSVČ a zaměstnanci, tak aby jednotlivci měli větší pochopení pro osobní odpovědnost, riziko a kontakt se státem - myslím, že by to vedlo k většímu tlaku na zefektivnění státu.

Zbývá Vám čas na koníčky? Pokud ano, jaké provozujete?

Ano zbývá, i když manželka si občas myslí, že moc ne ;-). Mám to vcelku jednoduché, trávím čas s dětmi nebo na hospodářství po prarodičích.

Jakou vlastnost považujete za svoji nejsilnější stránku?

Řídím se mottem, že nikdy není tak zle, aby nemohlo být ještě hůř - tak proč se rozčilovat ;-).

Odpovídal Jan Špitálník, CTO

Důvod nominace

Firma, ktorá síce nie je úspešná doma, no na juhu Afrického kontinentu jednotkou vo svete streamingových platforiem, za ktorou zaostávajú aj giganti ako Netflix či Disney+, dokazuje, aký je český IT sektor výnimočný.

Nominační kategorie

Made in Czechoslovakia

Nominoval/a:

zaměstnanec

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookies. Pokračováním v používání tohoto webu s tím souhlasíte. Více informací naleznete v Souhlasím Prohlášení o ochraně osobních údajů