FRESH POINT spol. s r.o.
Eva Primus Kovandová
Ročník 2024
Představení nominované firmy
Staropražský hostinec U Provaznice vznikl před více než 25 lety. Zakládáme si na velmi kvalitní české kuchyni. Chceme místním i návštěvníkům ze zahraničí ukázat, jak může být tato kuchyně nápaditá, chutná a jak se dá servírovat na velmi vysoké úrovni. Interiér restaurace se pojí s legendou o krásné ženě Magdaleně, jejíž duch je v hostinci stále přítomen. Kletba praví, že žena nenajde pokoj, dokud neuzdraví všechny duše nešťastné z lásky. Každý, kdo má problém s partnerem, ať se dotkne obrazu Magdaleny na místě k tomu určeném a o kouzlu se sám přesvědčí. Návštěvníci díky kvalitnímu jídlu a interiéru tuto restauraci pravidelně a s láskou navštěvují.
Nacházíme se v srdci Prahy, což nám umožňuje oslovit jak místní obyvatele, tak turisty z celého světa. Unikátní atmosféra a interiér s legendou, která přitahuje návštěvníky hledající nejen gastronomický, ale i kulturní zážitek.
Naši zaměstnanci pracují jako jeden tým, kde každý přispívá svými dovednostmi a zkušenostmi. Vytváříme prostředí, kde se každý cítí vítán a podporován. Dbáme na vysokou úroveň služeb a neustálé zlepšování. Pravidelně spolupracujeme s MČ Praha 1, abychom zajistili čistotu okolí restaurace a celé ulice. Naším cílem je, aby i ostatní návštěvníci Prahy měli příjemný zážitek při průchodu touto oblastí, což je někdy v Praze náročné. Minimalizujeme náš ekologický dopad prostřednictvím udržitelných praktik a recyklace.
Pohostinnost a tradice na jednom místě.
3 otázky pro nominovanou osobu
Co Vás přivedlo k podnikání?
Do podnikání mě přivedly životní okolnosti a touha poznat nové podnikatelské prostředí. Mám ráda výzvy a tato příležitost se přímo nabízela. Restaurace, do které jsem nastoupila, má dlouholetou tradici, ale ekonomicky ji zničilo období covidu. Připojila jsem se k týmu s cílem společně se společníkem změnit situaci. I když to není lehké, stále bojujeme a snažíme se udržet více než 25letou tradici restaurace.
Co Vás na podnikání nejvíc těší?
Na podnikání mě nejvíc těší možnost neustálého učení a růstu. Nový obor mi přináší nové výzvy a příležitosti, které mě nutí hledat inovativní řešení a zlepšovat se. Mám ráda, když vidím, jak se naše úsilí vyplácí a podnik se postupně zotavuje. Také mě těší spolupráce s mým společníkem, který je opravdový profík v tomto oboru a od kterého se mám co učit, což je pro mě velmi motivující.
Jaké máte plány do budoucna?
Udržení tradice: Chceme pokračovat v udržování více než 25leté tradice naší restaurace, což je výzva vzhledem k přístupu Magistrátu hl. města Prahy.
Přizpůsobení trhu: Budeme se přizpůsobovat současnému trhu a trendům v gastronomii, abychom zůstali konkurenceschopní.
Spokojení zákazníci: Naším cílem je mít stále spokojené zákazníky, kteří se k nám budou rádi vracet.
Spokojení zaměstnanci: Uvědomujeme si, že bez spokojených zaměstnanců by restaurace nikdy nefungovala. Proto se stále snažíme vytvářet příjemné pracovní prostředí a podporovat jejich profesní růst.
Odpovídala Eva Primus Kovandová, spolumajitelka
Důvod nominace
Všestranná, profesionální a mimořádně schopná žena, která s radostí a nadšením sbližuje podnikatele, pořádá pravidelné akce, školení a přednášky pro více než 500 podnikatelů. Tvrdě pracuje na několika zaměstnáních současně a všechny své životní role zvládá s velkým úspěchem.
Nominační kategorie
Nominoval/a:
obchodní partner