J.Šabaka & R.Koprolín, s.r.o.
Koprolín Roman
Ročník 2025
Představení nominované firmy
V gastronomii podnikáme už více než sedm let. Než jsme otevřeli bistro Kynutá buchta, provozovali jsme penzion. Během období covidu jsme se rozhodli začít péct, a nakonec jsme otevřeli vlastní bistro s našimi produkty.
Zaměřujeme se na brunche, snídaně, pečení, catering a také na správu a zpracování lokálních a farmářských produktů od našich dodavatelů. Naše bistro najdete v Horní Plané u Lipenského jezera.
Do budoucna bychom rádi otevřeli obchod s produkty našich dodavatelů, abychom zákazníkům umožnili nakupovat si je i domů.

Momentálně zaměstnáváme 15 lidí na hlavní a vedlejší pracovní úvazky a přibližně 15 dalších brigádníků v závislosti na sezóně. Jsme dva jednatelé a oba jsme naplno zapojeni do provozu – každý z nás zastává jednu z pracovních pozic. Práce našich kolegů a zaměstnanců si nesmírně vážíme – bez nich bychom nebyli tam, kde jsme.
Každý rok se snažíme vybrat dobročinný projekt, do kterého se zapojíme. Nejčastěji pomáháme konkrétním jednotlivcům z okolí a naši podporu spojujeme s akcemi, které sami pořádáme.

To nejlepší se skrývá uvnitř.
3 otázky pro nominovanou osobu
Co Vás přivedlo k podnikání?
Chtíč uskutečnit své sny a nebýt nucen dodržovat postupy a tabulky korporátních firem, se kterými nesouhlasím.
Co Vás na podnikání nejvíc těší?
Úspěch na kterým se podílí všichni naši kolegové.
Jaké máte plány do budoucna?
Rádi bychom, jak už jsem zmínil, otevřeli další část našich snů – obchod.
Odpovídal Roman Koprolín, jednatel a manažer provozu

Důvod nominace
Firmy a majitelů si vážím už velice dlouhou dobu. V době, kdy majitelé Josef a Roman pracovali v jiných podnicích a já byla po jejich boku jako pomocná "ruka". Měla jsem šanci vidět, jak oba svojí pracovitostí, cílevědomostí, poctivostí, trpělivostí, empatií a všech kladných vlastností potřebné pro tuto práci dozrávali. Zejména bych chtěla vyzdvihnout vlastnost Romana Koprolína, a to jeho empatií ke svým zaměstnancům, kterých si neskutečně váží. Sama si ho za to vážím i jako svého občasného šéfa, kolegu a nejvíce jako kamaráda. Naučila jsem se od něho spoustu nových věcí a díky němu mám i skvělé zkušenosti z gastro oboru. Oběma neskutečně fandím a přeji jim do jejich profesních životů jen to nejlepší. Nominovanou osobu – předně pana Koprolína těším určitě svým přátelstvím a místem po jeho boku, kdy dny nejsou růžové. Věřím, že ho potěší i tato nominace :-) a tak touto formou posílám i takové malé psané DÍKY. A ocenění? Skutečné ocenění je jejich podnik, který si sami vytvořili v "otrokářských" podmínkách v gastru. Podnik, kde se každý cítí skvěle a vítaně. Bylo by fajn kdyby se o těchto dvou majitelů, kteří se mateřsky starají o své zákazníky a zaměstnance dozvědělo i více lidí a mohli jim také fandit.
Nominační kategorie
Nominoval/a:
kamarád(ka)