Rest. a penzion U Zběhlíka
Ladislava a Pavel Kuřovi
Ročník 2017
Představení nominované firmy
Rodinná restaurace “U Zběhlíka” se nachází nedaleko Litomyšle v malebné vesničce jménem Čistá. Již od roku 1989 si zde majitelé budují svůj nemalý sen. V roce 2012 byla tato restaurace v pořadu “Ano, šefe,” od této doby zde však opět proběhlo mnoho změn.
Majitelé neustále budují a pokračují ve svém snu. Od roku 2012, kdy si majitel založil vlastní políčko, pěstuje zeleninu (rajčata, papriky, cukety, dýně, okurky, bylinky, brambory, česnek, cibuli,…) bez chemických postřiků, přesně tak, jak se to dělalo dříve, pole se zde vlastnoručně okopává, pleje, sklízí. Například brambory zde sklízí jako dřív, prostě se vezme “čert,” povolá se parta lidí a jdou se sbírat brambory. Veškerá zelenina a ovoce pak míří do kuchyně restaurace, kde se z těchto kvalitních, domácích surovin vaří.
Velkým koníčkem majitele jsou i zvířata, které tu najdete doslova na každém rohu, můžete zde spatřit kozičky, divoká prasata, slepice, krůty, krocany, běžce, kozy, krávy, ovce, perličky, králíky,…
Majitel Pavel Kuře jde stále za svým snem, který má už spoustu let, není to člověk, co by názory měnil a pokáždé říkál něco jiného. Jeho snem je už nějakou dobu vybudovat porážku, aby se restaurace mohla pyšnit ne jenom vlastní zeleninou, ale i vlasním masem, ze kterého by pak vznikaly ty nejkvalitnější pokrmy.
Také manželka, Ladislava Kuřová, dává restauraci kus svého srdce, každý víkend peče dorty, připravuje dezerty, které se staly mezi hosty velice oblíbenými. Její práce je vidět na každém rohu, v restauraci, v okolí restaurace, na zahradách, na poli,… Oba dělají svou práci srdcem a jeden bez druhého by nedokázali to, co dokázali společně.
Není důležité, jak svou práci děláš ani kolik jí stihneš. Důležité je, jestli do ní vkládáš své srdce.
3 otázky pro nominovanou osobu
Jaké byly Vaše pocity, když jste o Vaší nominaci na ocenění Český Goodwill dozvěděl?
Občas jsem zaslechl reklamu na “Český Goodwill” v rádiu a vůbec jsem nečekal, že by nás mohl někdo nominovat.
Proč jste se rozhodl Vaši nominaci na ocenění Český Goodwill přijmout?
Nominaci jsem přijmul především kvůli dceři, krerá mě nominovala, moc mě těší, že si nás takto váží.
Jaký je Váš nejčastější projev dobré vůle?
Asi ten, že dokáži člověka podržet a podpořit ho kdykoliv, kdy zrovna potřebuje.
Odpovídal Pavel Kuře, spolumajitel Restaurace a penzionu U Zběhlíka
Důvod nominace
Mých rodičů si vážím především proto, že jsou neskutečně pracovití a vše co dělají, dělají s láskou a velkým nadšením. Jejich den nemá 24hodin, ale minimálně tak 48... Sama žasnu, kde berou stále energii a elán do práce, jsou prostě jedineční. Taťka má už od 20 let cíl, za kterým si jde už dnes neskutečných 33 let, i když jeho cesta byla neskutečně dlouhá a stále je dosti trnitá, pokračuje dál v budování jeho snu. Postavil krásný barák, z kterého je teď restaurace(dříve to byla vesnická hospoda), ale už od malička se zajímá o zvířátka a teď si plní další ze svých snů, a to domácí pořážku... Chce, aby u nás v restauraci lidé jedli především naše produkty, ne produkry koupené, o kterých vlastně nic nevíme, proto si pěstujeme sami i brambory, česnek, cibuli, saláty, okurky, papriky, rajčata, různé ovoce... No je toho spousta :-). Mamča dává všemu kabátek, jak restauraci, tak třeba i zahradám. Nyní se stará o chod kuchyně, vaří vlastní limonády, dělá kompoty, marmelády z našich produktů, domácí sorbety, zmrzliny - prostě snad vše, na co si zvpomenete:-). Našla si obrovský koníček v pečení dortů, její dorty jsou jedním slovem famózní ! :-) Rodiče se velice doplňují a tvoří tak skvělý "tým". Jeden bez druhého by nikdy nedokázal to, co dokázali oni dva společně, jsem na ně neskutečně pyšná. Přijeďte se podívat sami, jestli si nominaci zaslouží :-)...
Nominační kategorie
Nominoval/a:
rodinný příslušník