Knedlíky Láznička s.r.o.
Vladimír Zikmunda
Ročník 2019
Představení nominované firmy
Na konci 20-tého století začaly být knedlíky považovány za cosi nezdravého a nemoderního. To souviselo jednak se změnou životního stylu, ze kterého se postupně vytratila fyzická námaha a samozřejmě také s masovou propagací různých „diet“, ve kterých pro knedlíky nebylo místo. Společnost Knedlíky Láznička chce svojí činností přispívat k renesanci knedlíků jako součásti tradiční české kuchyně a to jak v restauracích, tak i v domácnostech.
Od samého začátku jsme se rozhodli vyrábět a prodávat knedlíky nejvyšší kvality pro ty nejnáročnější zákazníky – knedlíky „lepší než domácí“. Základem vysoké kvality a chuti našich knedlíků je celoživotní zkušenost našeho šéfkuchaře, pana Petra Kosinera, který má knedlíky jako životní vášeň. Dále jsou to ty nejkvalitnější dostupné suroviny – čerstvě umletá mouka dodávaná přímo ze mlýna, české brambory z Vysočiny a z Polabí, uzené maso od řezníka vyráběné přímo pro nás, kusové ovoce. Do knedlíků si pečeme vlastní pečivo. Knedlíky vyrábíme tradičním způsobem bez konzervantů a bez potravinářských barviv. V posledních pěti letech naše knedlíky získaly již 16 ocenění Česká chuťovka a Dětská chuťovka. Za největší ocenění ovšem považujeme hodnocení našich zákazníků, kteří potvrzují, že značku „Knedlíky Láznička“ považují za synonymum nejvyšší kvality a skvělé chuti.
Kromě výroby a prodeje širokého sortimentu knedlíků věnujeme velkou pozornost „knedlíkové osvětě“. Chceme ukázat, jaké bohatství druhů a chutí se v knedlících skrývá. V našem „knedlíkovém seriálu“ na FB jsme za uplynulých 5 let představili již více než 190 druhů a variant knedlíků. Inspiraci nacházíme v historických kuchařkách, krajových a rodinných receptech a občas zabrousíme i do zahraničí. Historické recepty nejen sbíráme, ale i aktivně experimentujeme a vytváříme receptury nové. Díky tomu můžeme nabídnout velmi široký sortiment knedlíků běžných i méně běžných, které se postupně stávají součástí prémiové nabídky v restauracích, domácnostech i pro catering.
Povýšili jsme knedlíky na umění.
3 otázky pro nominovanou osobu
Co Vás na podnikání nejvíc těší?
Možnost vybudovat něco, co dává smysl mnoha lidem. Skvělá odezva od našich zákazníků.
Čeho si nejvíc vážíte v obchodních vztazích?
Spolehlivosti.
Kdo je Vaším vzorem osobním, případně podnikatelským vzorem?
Mým podnikatelským vzorem je Tomáš Baťa.
Odpovídal Vladimír Zikmunda, majitel firmy (na snímku s šéfkuchařem Petrem Kosinerem)
Důvod nominace
Tradice - firma se snaží vrátit kvalitu českým knedlíkům. Vyrábí poctivým způsobem, z vybraných surovin od českých farmářů. Její knedlíky získali již 16 ocenění česká chuťovka. Firma začínala před pěti lety a řediteli bylo už skoro šedesát let. Dnes jsou Knedlíky Láznička pojmem mezi cateringovými společnosti, restauracemi i odbornou veřejností.
Nominační kategorie
Nominoval/a:
kamarád(ka)