Pozice a příležitosti vytváříme podle talentů, ne naopak

19/02/2021

Ve druhém díle podcastového seriálu Goodwill Talks: od píky až na vrchol vám svůj podnikatelský příběh představí Martin Palička, CEO skupiny ETNETERA. Charakterizují jej odchody a návraty, experimenty s principy svobodné firmy a celkově pokrokový přístup k lidem, kteří společně tvoří tvář a firmy ETNETERA GROUP.

„Mám skupinu lidí, u kterých vnitřně věřím, že jsem s nimi schopen dodávat super servis, a ty lidi se samozřejmě v čase „pohybují“. A já musím velmi dobře sledovat, jak se ti lidé pohybují, a jak firma roste, přizpůsobovat se těm lidem,“ to je způsob, jakým Martin pohlíží na organizmus jménem ETNETERA GROUP.

V praxi to znamená, že když vidí, že má šikovného obchodníka, který už v jedné firmě není dostatečně motivovaný, tak hledá projekt, ve kterém se ten člověk najde a najednou ho ten obchod zase začne bavit. Třeba proto, že začne prodávat něco úplně jiného, co má úplně jiný spirit, najednou jde z velké firmy zase budovat malou firmu, a cítí tu zodpovědnost za to dennodenní cashflow a podobně.

Martine, v čem podle tebe tkví jedinečnost vaší firemní kultury?

"To se strašně těžko popisuje slovy, to si člověk prostě musí zažít. Za mě je to především o lidech a jsem hrozně hrdý na to, že máme řadu kolegů, kteří jsou s námi třeba patnáct dvacet let. Táhnou tu firmu dlouho, zažili s námi ups and downs. Jsou loajální a neskočí po první nabídce, která se na trhu objeví, ale zůstanou s vámi, i když se třeba momentálně nedaří. A tohle je pro mě jádro všeho.

Potom si myslím, že je to hlavně otevřená kultura v tom smyslu, že se všichni majitelé snažíme k sobě navzájem chovat jako že jsme na stejné úrovni. Nějaké kastování typu já jsem pan ředitel a ty jsi jenom na recepci, takže ke mně budeš vzhlížet, to je nesmysl.

Důležité je, když k nám někdo přijde, aby cítil velkou důvěru, a vedle toho logicky velkou zodpovědnost. To znamená, není to postavené na tom, že máme geniálního ředitele a management, který to super řídí, a všichni ostatní dělají to, co my jim vymyslíme, ale je to naopak, zespodu postavená firma. Struktura řízení je u nás velmi plochá. To je velmi důležité.

S tím se pojí ještě jedna věc, a tou je humor. Ten je u nás velmi specifický, nebereme se tak úplně vážně, i ze mě si často dělají srandu, a to je ono. Snažíme se mít rozvolněnou atmosféru.

Aby to nevypadalo, že jsme taková rozjásaná partička lidí, kteří nemají žádnou zodpovědnost, doplním ještě jednu důležitou věc. Tou je obrovská zodpovědnost vůči našim klientům. To je ta ingredience, podle které hledáme lidi do týmu. Jednak aby v sobě měli tu kulturu, o které jsem mluvil, ale zároveň aby v sobě měli tu velikou vnitřní zodpovědnost za to, co dělají."

 

Jak se tento přístup osvědčuje v reálném podnikání? Podle čeho ETNETERA vybírá projekty pro své lidi, do kterých investovat? Jak se stane, že česká firma se svým produktem zaujme světový trh do té míry, že ho poptávají armády světových velmocí? Tato a mnoho dalších témat, která vás pohltí, najdete v novém seriálu Goodwill Talks: od píky až na vrchol. Rozhovor s Martinem Paličkou můžete zhlédnout jako video na YouTube ČG nebo si jej poslechněte ve formě podcastu na Youradio Talk a dalších podcastových platformách.

Zdroj: HP N Media pro Český Goodwill

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookies. Pokračováním v používání tohoto webu s tím souhlasíte. Více informací naleznete v Souhlasím Prohlášení o ochraně osobních údajů