Jediný rozdíl mezi prodejní cenou komodity na burze a vaší je jméno a solidnost

30/04/2021

Hostem dvanáctého dílu, který uzavírá první sérii multimediálního projektu Goodwill Talks: od píky až na vrchol, je Jan Teplý. Honza se jako druhá porevoluční generace podílí na úspěšném rozvoji společnosti Madeta, české jedničky na mlékárenském trhu, která v roce 2016 získala ocenění Český Goodwill v kategorii Tradice. Firma, jejíž historie se začala psát téměř před 100 lety, zaměstnává přes 1600 lidí a její závody v jižních Čechách opouští více než 250 výrobků, v objemu téměř půl miliardy kusů ročně.

Honza má ve firmě na starost marketing, nákup a obchod. Mimo jiné působí také jako viceprezident Evropské mlékařské asociace, předseda sekce pro obchodní politiku a marketing při Potravinářské komoře ČR a jako člen představenstva Evropské potravinářské komory. Jeho otec Milan je mlékárník tělem i duší, Honzův strýc zakládal Výzkumný ústav mlékárenský. K rodinné tradici byl veden už od malička i Honza.

„Už jako malého mě otec vodil po mlékárnách,“ vzpomíná Honza a dodává: „Ještě daleko před rokem osmdesát devět mně chutnalo čerstvé máslo. Obdivoval jsem ten zázrak, kdy z „bílé vody“ vznikne něco solidního, co za zhruba tři měsíce chutná úplně jinak, třeba sýr.“ Mlékárenské řemeslo si zamiloval.

„Později, asi od šestnácti let, mě otec začal brát na různá jednání. Vysokou školu jsem si vybral, protože byla k oboru a bavila mě, studoval jsem obchod a výrobu potravin,” doplňuje Honza. Po studiích absolvoval několik zaměstnání v zahraničí, což hodnotí jako svou životní lekci: „Ač u nás „ředitelské“ dítě, tak v zahraničí jsem byl pan nikdo – neměl jsem žádnou moc, podporu, nic.” Pracoval v Kanadě, Jihoafrické republice nebo na Aljašce: „Na Kodiak Islandu jsme šestnáct až dvacet hodin denně škrábali ryby. Tam jsem se naučil spát ve stoje u pásu.”

Po návratu z ciziny nastoupil Honza do Madety: „Zprvu jako logistik, což byla záminka k tomu, abych všechno objel a poznal provoz odspodu. Následně přišel marketing, protože to bylo sprosté slovo a nikdo nevěděl co s tím. Tak se to dalo tomu mladíkovi, protože nemá co pokazit. Když odešla na mateřskou dovolenou kolegyně z MTZ (materiálně-technického zabezpečení; tedy nákup obalů, ovocných složek apod. – pozn. red.), dostal jsem na starost také toto oddělení.” Když přišla hospodářská krize v 2008, přibyl do jeho agendy ještě obchod.

Akciová společnost Madeta dnes zaměstnává zhruba šestnáct set lidí, přičemž počet zaměstnanců je poměrně stabilní. „Někteří lidé pracují v Madetě třeba i v třetí generaci a vnímají ji jako rodinu. Stejně jako já, vždyť tu ostatně trávím více času než doma,” hodnotí Honza ‘madeťácký’ tým lidí, kteří mají rádi své řemeslo. Každá firma podle něj stojí především na lidech: „Pracovitých, loajálních, které práce baví, a kteří věří tomu, co dělají.” Přeje si, aby Madeta hlavně zůstala taková, jaká je: „To znamená soukromá firma s lidmi, kteří mají zdravý rozum i hodnoty. Nikoli banda šílenců posedlých vlastním egem a drahými hodinkami, kterým nejde ani o firmu ani o budoucnost, ale pouze o to, tady a teď vydřít, co se dá bez ohledu na oběti a zkázu.” Protože jediný rozdíl mezi prodejní cenou komodity na burze a vaší je vaše jméno a solidnost, jak Honza jednoduše pojmenoval goodwill.

Proč do Madety Honza nastupoval inkognito? Co považuje za největší zlo? Jak si definuje úspěch a kdy převezme kormidlo firmy od svého otce? Odpovědi na tyto i celou řadu dalších otázek uslyšíte v novém rozhovoru.

Pusťte si dvanáctý díl seriálu Goodwill Talks: od píky až na vrchol. Rozhovor s Honzou Teplým můžete zhlédnout jako video na YouTube ČG nebo si jej poslechněte ve formě podcastu na Youradio Talk a dalších podcastových platformách.

Zdroj: HP N Media pro Český Goodwill

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookies. Pokračováním v používání tohoto webu s tím souhlasíte. Více informací naleznete v Souhlasím Prohlášení o ochraně osobních údajů