"Nejlepší koláče pekla maminka mého manžela," prozradila Helena Konopíková

21/04/2016

Řadu gastro rozhovorů uzavřel včera povídání s Helenou Konopíkovou, majitelkou firmy Krchlebské koláče, která svůj koníček proměnila v úspěšné podnikání. Nominaci na ocenění Český Goodwill získala v loňském roce za to, že vyrábí produkt srdcem, zachovává kvalitu už 25 let od založení a preferuje kvalitu před kvantitou.

Že se v případě jejího sladkého podnikání skutečně jedná o srdeční záležitost potvrdil i včerejší on-line rozhovor na Facebooku Český Goodwill, ve kterém Helena Konopíková například prozradila, že jejím největší obdiv chová k pekařskému umění své tchyně. "To byl největší vzor," přiznala.

Sama z pekařské rodiny nepochází, s pečením začala až po svatbě, kdy zkoušela péct koláče pro rodinu. "Byla jsem moc ráda, když všem moc chutnalo. Začalo mě to bavit," zavzpomínala Helena Konopíková na své začátky.

Začátky podnikání nebyly jednoduché... Foto: Krchlebské koláče

Pro dceru paní Konopíkové ovšem už pekařina byla jasná volba... a dnes už peče celá rodina. "Nikoho jsem přesvědčovat ani nemusela, dcera chtěla být pekařkou," řekla Helena Konopíková a dodala: "A manžel a syn se připojili, když viděli jak zákazníkům koláče chutnají."

Z firmy Krchlebské koláče se tak stal vskutku rodinný podnik. Koláče pečou podle tradiční chodské receptury, kterou si ovšem časem upravili k lepšímu. "Recept je zděděný po předcích, kteří věděli, co je velmi dobré. Náplň je tvarohová, dále jsou to povidla a maková náplň," prozdradila paní Konopíková.

Krchlebské koláče jsou vždy čerstvé, jako od maminky. Mlsouni ze vzdálenějších koutů republiky si za nimi ale musejí udělat výlet. "Koláče jsme zkoušeli poslat, ale bohužel to dopadlo špatně," vysvětlila Helena Konopíková, proč nejdále své koláče dodává do prodejen v Plzni.

Zdroj: HPCG

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookies. Pokračováním v používání tohoto webu s tím souhlasíte. Více informací naleznete v Souhlasím Prohlášení o ochraně osobních údajů