AVETON s.r.o. | křišťálový partner

AVETON je projekční a dodavatelská společnost, kterou jsme založili s vizí propojení světů akustiky, AV techniky a architektury, a to jak na poli reálných projektů, tak i vědy a inovací.

Nacházíme se v době, kdy hluk čím dál více ovlivňuje naše životy – v práci, ve školách i při odpočinku. Jsme jím obtěžováni ve stavbách i mimo ně. Tak, jak postupně roste důležitost obecné akustické pohody, roste i naše společnost. Trend je velmi dynamický. Je to dáno také tím, že spolu s našimi partnery designujeme i realizujeme projekty dokazující, že východiska z hlukového zatížení existují. Na nich pak nejlépe prezentujeme, co je akustická pohoda a co bychom všichni měli od projektantů, developerů i státní správy vyžadovat. 

Řemeslo 

Spolu s naší společností firmou budujeme i samotné odvětví. O akustice přednášíme, tvoříme normy, pravidelně publikujeme a sami se stále vzděláváme. Krásné na naší práci je pomáhat zlepšovat prostory pro všední život. Specializujeme se na komplexní servis pro školy, sportovní stavby, kanceláře, ale i koncertní sály, nahrávací studia a laboratoře. U našich projektů se pyšníme odpovědností za výsledek a realizacemi ve vysoké řemeslné kvalitě. 

Věda a výzkum 

Velmi důležitá je pro nás zpětná vazba. Ta směruje naše úsilí a je důležitým vodítkem pro vědeckovýzkumné projekty. Stoupající náročnost architektů a klientů je pros nás motorem. Tím, že dokážeme dobře analyzovat, dokážeme řešit i komplexní a atypické požadavky. 

Vysoká odbornost nám již od vzniku dovoluje systematickou vědeckou činnost. Vyvíjíme nové materiály pro vlastní projekty a jsme také součástí velkých vývojových teamů nadnárodních společností. Nejkrásnějším nápadem je bezesporu náš produkt GLASIO – jedinečný akustický obklad vyrobený z recyklátu českého křišťálu. GLASIO je materiál, který nás pojí s Českým Goodwillem. Právě z něj jsou od roku 2022 v naší dílně vyráběny trofeje pro firmové oscary. 

Podpora 

Veškerou naší prací se snažíme zlepšovat prostředí kolem nás. Důležitým partnerem jsou pro nás kulturní a vzdělávací instituce, pro jejichž fungování je kvalitní akustika zásadní. Finanční podporu směrujeme opět na projekty, které souvisí se vzděláváním a hudbou. Jedním z našich nejdůležitějších jsou Celostátní happening základních uměleckých škol ZUŠ Open a stipendijní akademie MenART. 

Výsledky 

Za poměrně krátkou dobu jsme navázali důležitá partnerství, z nichž vychází ty nejzajímavější projekty. Pomáháme tvořit prostory pro Českou televizi, Český rozhlas, Českou filharmonii, nespočet základních uměleckých škol, vysokých škol, kulturních sálů a specializovaných zvukových pracovišť. Mezi nejvýznamnější reference patří ČT Brno, ČRo Brno, Státní opera, Sukova síň Rudolfina, Forum Karlín, koncertní sály pro Brno i Ostravu nebo kostel blahoslavené Marie Restituty v Brně. 

Krédo 

Úspěšný je pro nás každý projekt, na jehož konci jsou obě strany s výsledkem spokojené. 

Více se o nás dozvíte na www.aveton.cz a www.glasio.cz.

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookies. Pokračováním v používání tohoto webu s tím souhlasíte. Více informací naleznete v Souhlasím Prohlášení o ochraně osobních údajů